
ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ - ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ ΣΥΡΟΣ - ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΥΡΟΥ - ΓΡΟΘΟΤΥΡΑΚΙΑ - ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Αξιώσεις
Γκαλερί
Στοιχεία επιχείρησης
Η μεγαλύτερη τυροκομική μονάδα της Σύρου είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε το 2013 από τους αδελφούς Στέφανο και Κώστα Βακόνδιο, οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την παραγωγή γάλακτος από το 1996. Tο σύγχρονο τεχνολογικά τυροκομείο τους “Ζωζεφίνος” βρίσκεται στην περιοχή του Άνω Μάννα, και λειτουργεί με το σύστημα ISO 22000: 2005. Εκεί παράγουν το κύριο προϊόν της επιχείρησης, το τυρί Σαν Μιχάλη, που είναι κατηγορίας Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
Σημαντικό ακόμη το Σαν Μιχάλη 12μηνης παλαίωσης, όπου καθώς το τυρί χάνει υγρασία, προστίθεται εντονότερος αρωματικός χαρακτήρας από το γάλα, ενώ με το πέρασμα του χρόνου επέρχεται ισορροπία αλμυρού και πικάντικου. Πολυπλοκότητα γεύσης και επίγευση που διαρκεί περισσότερο και αυτά σαν επιστέγασμα της μακράς τυροκομοκής παράδοσης της Σύρου.
Παράγουν ακόμα γραβιέρα Σύρου, το Σαν Ζωζέφ, ανθότυρο, τυροβολιά, γροθοτυράκι (τοπικό φρέσκο τυρί που παίρνει το όνομά του από το στρογγυλό σχήμα του), κρέμα, τυροκαυτερή καθώς και γιαούρτι αγελαδινό και πρόβειο.
Η επιχείρηση διαθέτει τα προϊόντα της στις Κυκλάδες και σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ στην Αθήνα, ενώ έχει ξεκινήσει και εξαγωγικές δραστηριότητες σε ευρωπαϊκές χώρες.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 2281075454
ΚΙΝ. 6936590200
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΒΙ-151015
151015-151018
ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ - ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ ΣΥΡΟΣ - ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΥΡΟΥ - ΓΡΟΘΟΤΥΡΑΚΙΑ - ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ