
Β΄ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΖΙ CARNAROLI - ΡΥΖΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Αξιώσεις
Γκαλερί
Στοιχεία επιχείρησης
Ο Β' Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου ιδρύθηκε το 2009, πρώτος σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να δοθεί ταυτότητα στα προϊόντα που παράγονται από επιλεγμένους γεωργούς της περιοχής του Δέλτα του Αχελώου ποταμού. Δραστηριοποιείται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κατοχής, του Δήμου Μεσολογγίου, όπου και βρίσκεται η έδρα και οι εγκαταστάσεις του.
Τα 14 μέλη του ασχολούνται με την καλλιέργεια ρυζιού, βαμβακιού, καρπουζιού και πεπονιού. Οι ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές συνθήκες που επικρατούν στο Δέλτα του Αχελώου ποταμού, αλλά και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως η σωστή επιλογή ποικιλιών, η εφαρμογή ορθής γεωργικής πρακτικής κατά την διαδικασία της παραγωγής, ο άριστος και σύγχρονος εξοπλισμός σε κάθε βαθμίδα της διαδικασίας, συμβάλλουν στην άριστη ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.
Θέλοντας να δώσει έμφαση στην καλλιέργεια του ρυζιού, ο Συνεταιρισμός προχώρησε στην απόκτηση κτηριακών εγκαταστάσεων, καθώς και στην ολοκλήρωση εγκαταστάσεων ξήρανσης και αποθήκευσης ρυζιού (σιλό) .
Κάθε χρόνο παράγονται 3.000 τόνοι ένφλοιου ρυζιού και των τριών ειδών, μακρύσπερμο ( ποικιλίες sirio και gladio), μεσόσπερμο (ποικιλίες luna cl) και τύπου καρολίνας (ποικιλία carnise-carnaroli). Εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού μας λέει: “Όλες οι παραπάνω ποικιλίες είναι πανευρωπαϊκά γνωστές για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την άριστη ποιότητά τους. Στα άμεσα σχέδιά μας, ωστόσο, είναι η επέκταση του Συνεταιρισμού, ώστε να γίνει καθετοποίηση της παραγωγής και να καλυφθεί το κομμάτι της μεταποίησης και της εμπορίας του δικού μας παραγόμενου προϊόντος που, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν γίνεται”.
Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Συνεταιρισμός, με αργά αλλά σταθερά βήματα, εισέρχεται και στην τυποποίηση σε συσκευασίες των 5 και 1 κιλού, για μικρές τοπικές αγορές, καθώς και για επιχειρήσεις εστίασης. Αξίζει να σημειώσουμε πως τα τελευταία 5 χρόνια, ο Β΄ Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου εξάγει ένφλοιο ρύζι CARNAROLI στην Ιταλία, απόδειξη της αναγνώρισης της ποιότητας των προϊόντων που παράγονται.
Στην Ιταλία προτιμούν το carnaroli, το αγαπημένο ρύζι των σεφ: έχει ανθεκτικό στο μαγείρεμα κόκκο, απορροφά όμορφα τους χυμούς και δένει αρμονικά με τις γεύσεις των υλικών.
Το ρύζι ΚΑΡΝΑΡΟΛΙ (ΚΑΡΟΛΙΝΑ) ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ είναι άριστης ποιότητας. Ιδανικό για ριζότο, σούπες, γεμιστά κ.α. Το ρύζι καρολίνα συνιστάται για πιλάφι χυλωμένο και είναι καλύτερο να σερβιριστεί αμέσως αφού μαγειρευτεί. Αν μείνει μπορεί να λασπώσει, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος έχει μεγάλο βαθμό διόγκωσης και συνεχίζει να φουσκώνει. Για αυτό καλό είναι να το μαγειρεύουμε λίγα λεπτά προτού το καταναλώσουμε.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 2632093045
ΚΙΝ. 6944684675
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
BI-MONIMO
Β΄ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΖΙ CARNAROLI - ΡΥΖΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ