2463
  • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΕΛΥΦΩΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΝΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/253/cropped-1544536397.png

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΕΛΥΦΩΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΝΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Αξιώσεις

Διγενή Ακρίτα 23, Ελασσόνα 402 00, Λάρισας

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

Νέο μοντέλο συνεταιρισμού υιοθετεί ο πρωτοβάθμιος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελασσόνας, ο οποίος όχι μόνο δημιούργησε την πρώτη  (μοναδική αναγνωρισμένη στην Ελλάδα) Ομάδα Παραγωγών Κελυφωτών, με έμφαση στο αμύγδαλο και το καρύδι, αλλά φρόντισε να την αναβαθμίσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η Ομάδα συστάθηκε το 2015 από 15 μέλη/παραγωγούς, κυρίως από τον πρώην Δήμο Σαρανταπόρου, αλλά με την κατάθεση του Επιχειρησιακού Σχεδίου και με τη συνδρομή του Gaia Επιχειρείν η Ομάδα στελεχώθηκε από 55 παραγωγούς, με διαρκώς αυξανόμενη τάση.

«Ειδικά για το αμύγδαλο πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυναμική καλλιέργεια, στην οποία η περιοχή μας έχει να επιδείξει από τις μεγαλύτερες εκτάσεις στη χώρα», εξηγεί ο γεωπόνος της ομάδας, Στέργιος Νάνος, συμπληρώνοντας ότι σημαντικές πρωτοβουλίες αναμένονται και στο καρύδι, καθώς δύο μέλη του συνεταιρισμού καλλιεργούν 150 στρέμματα και οι εκτάσεις βαίνουν αυξανόμενες, ιδιαίτερα σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο, όπως η επαρχία Ελασσόνας.

Η συγκομιδή για το αμύγδαλο ξεπερνάει τους 80 τόνους από συνολικά 400 στρέμματα και συσκευάζεται στο σύνολό της από εμπορική εταιρεία, η οποία τα διαθέτει στη συνέχεια σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, ενώ μικρές ποσότητες κατευθύνονται στο εξωτερικό.  Το επόμενο βήμα της ομάδας θα είναι, όπως εξηγεί ο κ. Νάνος, η δημιουργία ιδιόκτητης μονάδας συσκευασίας και τυποποίησης με σπαστήρα.

Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι καλλιεργητές, όταν συνασπίζονται σε υγιή συλλογικά σχήματα με σύγχρονη επιχειρηματική λογική.

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!
company map
Διγενή Ακρίτα 23, Ελασσόνα 402 00, Λάρισας

Στοιχεία επικοινωνίας

Πρόεδρος
Αθανάσιος Στούκας (+)

Visitor Traffic

6.png5.png7.png1.png7.png7.png
Today82
Yesterday439
This week5477
This month19875
Total657177

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Publish modules to the "offcanvs" position.