2226
  • ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
  • ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ - ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ- ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/117/30-1514969380.jpg

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ - ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ- ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ Αξιώσεις

Πίνδου 20, Καλαμπάκα 422 00, Θεσσαλία
2432024001

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Το Μουσείο

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών βρίσκεται στην Καλαμπάκα.

 

Το Μουσείο μας διαθέτει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο Mουσείο Mανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 350 είδη ζώων και περίπου 250 είδη μανιταριών.

 

Το Μουσείο διαθέτει επίσης μια πλούσια συλλογή ενδημικών και αποδημητικών πτηνών που ζουν κυρίως στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες ηπείρους. Ορισμένα απ’ αυτά είναι σπάνια, άλλα κινδυνεύουν με αφανισμό και προστατεύονται, ενώ κάποια έχουν ήδη εξαφανιστεί.

 

Το Μουσείο Μανιταριών διαθέτει μια πλουσιότατη συλλογή. Αποτελείται από γλυπτά μανιτάρια κατασκευασμένα ένα προς ένα, διατηρώντας ταυτόχρονα απόλυτη ομοιότητα χρώματος, σχήματος και μεγέθους. Τα μανιτάρια παρουσιάζονται σε τρεις φάσεις της ανάπτυξής τους, έτσι ώστε ο επισκέπτης να διαμορφώνει μια πλήρη εικόνα του κύκλου ζωής τους. Η παρουσίασή τους επίσης γίνεται με βάση το οικοσύστημα που φύεται το κάθε είδος (Οξιά, πεύκο, έλατο, δρυς, λιβάδι κ.λ.π.).  Περπατώντας σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που προσομοιώνει το πραγματικό περιβάλλον, μπορείτε να συλλέξετε πληροφορίες και να γνωρίσετε ένα προς ένα τα μανιτάρια.

Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια, το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια. Η τοποθέτησή τους στο χώρο γίνεται σε θεματικές ενότητες και τα εκθέματα κατανέμονται ανάλογα με τον τύπο του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκουν.

Η άριστη ποιότητα των εκθεμάτων και το κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον προδιαγράφουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και καθιστούν τη Μουσειακή εμπειρία, όχι μόνο ευχάριστη, αλλά και παραγωγική.

Τέλος να σημειώσουμε πως στο χώρο του Μουσείου λειτουργεί cafe, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τον καφέ ή το αναψυκτικό τους, καθώς και πωλητήριο με μεγάλη ποικιλία ειδών, όπως προϊόντα από μανιτάρι & άλλα εκλεκτά τρόφιμα έως και βιβλία, διακοσμητικά και αναμνηστικά για μικρούς και μεγάλους.

 

Τα προϊόντα μανιταριών

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στη προσπάθειά του να αναδείξει το φυσικό πλούτο της χώρας μας, αλλά και την υψηλή διατροφική αξία των μανιταριών, έχει δημιουργήσει μία σειρά μανιταριών και τρούφας. Τα προϊόντα αυτά διατίθενται σε εξαιρετικές συσκευασίες, ενώ οι κριτικές που δέχονται καθημερινά από τους επισκέπτες του Μουσείου είναι ιδιαίτερα θετικές.

 

Μέχρι πρόσφατα ήταν διαθέσιμα μόνο στο Μουσείο. Η μεγάλη του όμως  αποδοχή και η συνεχής πίεση που δεχόμασταν προκειμένου να τα διαθέσουμε στην αγορά μας οδήγησε στην απόφαση παραχώρησής τους σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Από τους περίπου 50 κωδικούς που διαθέτουμε, οι 10 αφορούν προϊόντα τρούφας, ενώ από τους υπόλοιπους 40, οι 10 περίπου αναφέρονται σε μανιτάρια καλλιέργειας και οι υπόλοιποι 30 σε άγρια μανιτάρια, τα οποία συλλέγονται από έμπειρους μανιταροσυλλέκτες κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πίνδου.

 

Τα προϊόντα συσκευάζονται σε συνθήκες απόλυτης υγιεινής και ασφάλειας, ενώ το Μουσείο μας διαθέτει ISO22000.

 

Στα πλεονεκτήματα των προϊόντων αυτών, μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται, η μεγάλη διάρκεια ζωής, το μικρό βάρος, αλλά και το γεγονός ότι δεν απαιτείται η τοποθέτησή τους σε ψυγείο.

 

 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι η κατανάλωση μανιταριών στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (π.χ. Γαλλία, Ιταλία κ.α.) είναι 15-20 φορές μικρότερη ανά κάτοικο. Το γεγονός αυτό δείχνει τα περιθώρια ανάπτυξης στη διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος. Αν υπολογίσουμε δε ότι τα τελευταία χρόνια η διατροφική αξία των μανιταριών αναδεικνύεται με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς στην Ελλάδα, γεγονός που οδηγεί στη σαφώς μεγαλύτερη συμμετοχή τους στην ελληνική κουζίνα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η επιτυχία είναι δεδομένη στο βαθμό που συνδυαστεί με την ανάλογη προσπάθεια.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 2432024959
FAX    2432024001
Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΒΙ-240216
240216-240219

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!

Στοιχεία επικοινωνίας

Κοινωνικά δίκτυα

Visitor Traffic

6.png1.png5.png0.png8.png5.png
Today420
Yesterday1969
This week420
This month28229
Total615085

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023

Publish modules to the "offcanvs" position.