3384
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/93/1-1514700514.jpg

ΜΑΝΤΟΛΑΤΟΠΟΙΕΙΟΝ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΜΑΝΤΟΛΑΤΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΓΛΥΚΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Αξιώσεις

Ψαρρών 5, Ζάκυνθος 291 00, Ζάκυνθος

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

Από το 1910 το χειροποίητο εργαστήριο "Η Ζάκυνθος" είναι εξειδικευμένο στην παραγωγή των τυπικών Ζακυνθινών γλυκών και ιδιαίτερα στο Μαντολάτο και Παστέλι.  Πιστό στον παραδοσιακό χειροποίητο τρόπο εργασίας, προσέχει πάντα την ποιότητα των προιόντων του.

Η οικογένεια Κοτσώνη αγαπάει να διατηρεί αυτή την παράδοση, που οι ρίζες της προέρχονται από την εποχή της ενετοκρατίας στη Ζάκυνθο (1485-1797).

Το μαντολάτο, κυρίως, είναι το τυπικό γλυκό των βενετσιάνων. Το όνομά του μαντολάτο, προέρχεται από την ονομασία των αμυγδάλων στα Ιταλικά (mandorla).  Για αυτό στην αυθεντική συνταγή, δεν χρησιμοποιούμε άλλου είδους ξηρούς καρπούς.

Αυτό το προιόν, στη σύστασή του, είναι αρκετά σκληρό, μοιάζει με τη σοκολάτα, και αυτή ακριβώς η σκληρότητα, του εξασφαλίζει την εξαιρετική ποιότητα.

Το μαντολάτο, εκτός από αμύγδαλα περιέχει μέλι, ζάχαρη, ασπράδια αυγών χτυπημένα μαρέγκα.  Παρασκευάζεται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, δύο βασικούς παράγοντες για την παραγωγή και διατήρηση του προιόντος.

Το μαντολάτο δεν περιέχει κανένα συντηρητικό και το καλοκαίρι διατηρείται, εκτός ψυγείου, μέχρι 10 ημέρες, γιατί μετά αρχίζει και γίνεται μαλακό.  Είναι προτιμότερο να διατηρείται τυλιγμένο όπως είναι στο ψυγείο και όσο παραμένει σκληρό μπορεί να καταναλωθεί χωρίς πρόβλημα.

Στο εργαστήριό μας η επεξεργασία στο μαντολάτο και παστέλι παρέμεινε η ίδια με το πέρασμα του χρόνου.  Τα μηχανήματα βοηθούν τον άνθρωπο, μα δεν τον αντικαθιστούν.

Το παστέλι, τυπικό γλυκό Ζακυνθινό, περιέχει σουσάμι, μέλι και αμύγδαλα. Παράγεται από το εργαστήριό μας, σύμφωνα με αρχαία παραδοσιακή συνταγή και ο τρόπος διατήρησής του είναι ο ίδιος του μαντολάτου. 

Επισκεπτόμενοι το κατάστημά μας έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε γνωστές μάρκες ελληνικών κρασιών, όπως Ρομπόλα, Ρετσίνα, Αμούδι κ.λ.π. ή αν προτιμάτε το κρασί δικής μας παραγωγής.  Επίσης, χαρακτηριστικά Ζακυνθινά ποτά, όπως το "Τεντούρα", φτιαγμένο με κανέλα και γαρύφαλλα.

Τα κρασιά μας, τα ποτά μας, μα κυρίως το μαντολάτο και το παστέλι είναι στενά συνδεδεμένα με τη Ζακυνθινή παράδοση. Μια παράδοση που έχει το άρωμα και το χρώμα μιάς αρχαίας εποχής που, παρά τις δυσκολίες της, άφησε και συνεχίζει να αφήνει στις καρδιές μας μιά γλυκιά νοσταλγία, γιατί οτιδήποτε είναι συνδεδεμένο με την παράδοση, για να συνεχίζει να υπάρχει πρέπει να έχει αξίες και αρχές...

Since 1910 our nougat factory “ ZAKYNTHOS” produces the traditional sweets of Zakynthos nougat and pasteli.

Kotsoni family is dedicated in the traditional way of production , always very strict with the quality of the ingredients and always try to maintain a tradition remained since Venetians domination (1485-1797).

Nougat is a sweet Venetians brought in from their country. It’ s named after almond “Mandorla” and that’s the reason that traditional nougat should contain almond and no other kind of nuts. It’s a sweet similar to chocolate which means that it has to be hard. For our family nougat’s hardness proves how fresh and well preserved is. In order to check if a nougat is fresh or not you have to smash it in a strong surface and it will became small pieces. That’s the way to find out how fresh it is and secondly the easy way to eat it even if someone has teeth problems. The old Zakynthians used to say “Nougat is glass and if it doesn’t smash don’t take it” !!! The second most trustworthy proof that Nougat is good and well made is that it should not stuck on your teeth.

Our Nougat except almonds contains honey, a few sugar and the white part of the egg (albumin).It has no preservatives at all  and it’s maintained fresh as long as you keep it in the fridge ,always packed in the nylon bag you buy it from our shop. Out of the fridge you can preserve it only for 10-15 days always away from heat or humidity because it ‘ll start melting, getting soft which means it’s going bad. As long as it remains hard you eat it with no fear.

In our factory the production of Nougat and Pasteli is done with the traditional way. Our machines which help our handmade procedure , are all DIY in order to give us the results we want.

One of the most important fact during nougat production is the weather. It  determines the time and difficulty of the process  and the taste of it.    

Pasteli is also a traditional sweet of Zakynthos because our Pasteli contains almonds. That’s because the overproduction of almonds in our island lead them to “marry” honey, sesame with almond. Pasteli is also producing in our shop with the traditional way kai it has the same rules of preservation as nougat.

Nougat and Pasteli are incorporating with the Zakynthian tradition. A tradition that has the color and the aroma of another era. An era which despite the difficulties it had, will always maintain the  sweetest part of memory in our hearts. As anything that’s traditional needs to keep up with time , it has to have principles and values…

 

Thank you very much that all these years you help us Respect them !

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ.  2695042535
Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

BI-121015
121015-121018

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!

Στοιχεία επικοινωνίας

Αγγελική Κοτσώνη (+)

Κοινωνικά δίκτυα

Visitor Traffic

6.png5.png9.png6.png4.png7.png
Today20
Yesterday535
This week2070
This month22345
Total659647

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Publish modules to the "offcanvs" position.