1702
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/123/180-1514976094.jpg

KROKOS KOZANIS COOPERATIVE SAFRAN - ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ευρυπίδου 1, Κοζάνη 500 10, Κοζάνης
2461063620

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΡΟΚΟΣ

Ο κρόκος (saffron) ή ζαφορά στα ελληνικά είναι μπαχαρικό που παράγεται από το λουλούδι crocussativus. Ο ελληνικός θεωρείται πως είναι παγκόσμια η καλύτερη ποιότητα. Από τα πιο πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων, τόσο για το άρωμα και το χρώμα του, όσο και για τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες.

Ο κρόκος καλλιεργείται στην περιοχή της Κοζάνης από τον 17ο αιώνα. Όλα αυτά τα χρόνια αποκτήθηκε σημαντική εμπειρία στην παραγωγή του προϊόντος. Οι κάτοικοι της περιοχής φυτεύουν τον κρόκο κάθε καλοκαίρι και όταν φθάσει το φθινόπωρο αφαιρούν με το χέρι τα πολύτιμα στίγματα του πανέμορφου λουλουδιού και τα αποξηραίνουν προσεκτικά για να γίνουν τα βαθυκόκκινα λεπτά νήματα. Χρειάζονται 50.000 περίπου στίγματα για να προκύψουν 100 γραμμ. κόκκινου κρόκου.

Ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης ιδρύθηκε το 1971, απαρτίζεται από 1.000 μέλη και η ίδρυσή του δημιούργησε ένα φορέα που έχει τη συνολική ευθύνη της συγκέντρωσης, επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης του προϊόντος. Έχει την έδρα του στο χωριό Κρόκος του Νομού Κοζάνης, μέσα στην οποία βρίσκονται οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις των μελών του.

Στεγάζεται σε ιδιόκτητο τριώροφο κτίριο συνολικής επιφάνειας 612,40 τ.μ. και όγκου 2.152 κ.μ. Το κτήριο βρίσκεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο επιφάνειας 477,20 τ.μ. και βρίσκεται εντός του οικισμού της Κοινότητας Κρόκου Κοζάνης. Το υπόγειο χρησιμοποιείται σαν αποθηκευτικός χώρος για την αποθήκευση τόσο της πρώτης ύλης όσο και των συσκευασμένων προϊόντων, στο ισόγειο είναι εγκατεστημένος ο μηχανολογικός εξοπλισμός για τη συσκευασία του προϊόντος, ενώ τέλος στον 1ο όροφο είναι εγκατεστημένα τα γραφεία του Συνεταιρισμού.

Ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης από το 1997 έχει αποκτήσει πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας ISO 9001 και έχει αναπτύξει πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια κρόκου. Επίσης, η ονομασία "ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ" έχει καταχωρηθεί ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Saffron, the gold of Greek land as it is called, is one of the most beloved and precious spices of ancient cultures because of its aroma, colour, pharmaceutical and aphrodisiac properties.

Saffron is cultivated in the region of Kozani since the 17th century. All these years, considerable experience on the production of the product has been gained. The locals are planting saffron every summer and when autumn comes, they remove the precious stigmas of the beautiful flower by hand and dry them thoroughly to make crimson slim threads. It takes about 50,000 stigmas to obtain 100gr of red saffron. Greek saffron is among the best saffron in the world, quality-wise.

The "KOZANI SAFFRON PRODUCERS COOPERATIVE" was founded in 1971, it consists of 1,000 members and has the exclusive right to collect, pack and distribute Kozani saffron. The founding of the Cooperative created a body that has the complete responsibility of collecting, processing, packing and distributing the product in order to ensure its quality. The Cοoperative has its headquarters in Krokos village of Kozani Perfecture, within which the agricultural operations of its members take place.

The Cooperative is housed in a three-storey building (owned by the Cooperative) with a total area of 612.40 m² and a volume of 2,152 m³. The building is located in a plot of 477.20 m² (also owned by the Cooperative) within the settlement of the borough of Kozani’s Krokos. More specifically the building includes: A basement used as a storage room for storing raw material as well as packaged products, a ground floor, where the machinery for packaging the product is installed and a 1st floor, where the offices of the Cooperative are located.

The Kozani Saffron Producers Cooperative has gained quality assurance certificate ISO 9001 in 1997 and it has developed a certified organic cultivation of saffron. In addition, the name “KROKOS KOZANIS” is registered as Protected Designation of Origin (PDO).

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ..2461063283, 2461064114
FAX  2461063620
Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΒΙ-111215
111215-111218

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Στοιχεία επικοινωνίας

Νίκος Πατσιούρας (+)

Κοινωνικά δίκτυα