1147
  • ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΣΥΛΛΟΓΗ" - e-troufa
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/280/logo_etroufa-1582814910.jpg

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΣΥΛΛΟΓΗ" - e-troufa Αξιώσεις

Τοξότες, Ξάνθη 671 00, Θράκη

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

H Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με την επωνυμία Κοιν.Σ.Επ. “Συλλογή” ιδρύθηκε στις  8 Αυγούστου 2014» σους Τοξότες Ξάνθης και απαρτίζεται από κυνηγούς τρούφας .

Σκοπός της είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η διάδοση της βιολογικής  καλλιέργειας και κυνηγιού του ιδιαίτερου τύπου μανιταριού τρούφας, την ανάδειξη της ως γαστρονομικό προϊόν προστιθέμενης αξίας με πλούσιο άρωμα και γεύση συγκρινόμενο με τα ήδη γνωστά τις Ιταλίας και Γαλλίας, την εμπορία φρέσκιας τυποποιημένης τρούφας, την παραγωγή προϊόντων και υποπροϊόντων με βάση την τρούφα, την εκπαίδευση κυνηγών τρούφας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, την εγκατάσταση καλλιεργειών τρούφας, την ανάδειξη της ελληνικής τρούφας και τη δημιουργία ενός δυνατού εταιρικού brand name για την τρούφα στη γη της Θράκης.

Απώτερος στόχος είναι να γίνει δυνατή η πιστοποίηση της ελληνικής τρούφας και ιδιαίτερα της τρούφας που φύεται στην Μακεδονία και την Θράκη. Σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους της ΚΟΙΝΣΕΠ, Παναγιώτη Παναγιωτίδη, στους στόχους εντάσσονται ακόμα και διοργάνωση σεμιναρίων, ο συνδυασμός με δράσεις πολιτισμού, αλλά και ίδρυση φορέα για πιστοποίηση μυκήτων.

Οι τρούφες είναι υπόγειες καρποφορίες. Η τρούφα σχηματίζεται κάτω από το έδαφος πάνω στη ρίζα του φυτού που συμβιώνει. Έχει μορφή στρογγυλή περισσότερο ή λιγότερο ανώμαλη, με μέγεθός που ποικίλλει από τις διαστάσεις ενός μπιζελιού σε εκείνη ενός πορτοκαλιού. Εξωτερικά καλύπτεται από ένα φλοιό που ονομάζεται «περίδιο», το εσωτερικό, που ονομάζεται «σάρκα ή βώλος», το οποίο περιέχει εκατομμύρια «σπόρους» που έχουν μια αναπαραγωγική λειτουργία.

H γαστρονομική και η θρεπτική αξία, το μοναδικό της ιδιαίτερα διαπεραστικό  άρωμα σε συνδυασμό με τη σπανιότητά της καθιστούν την τρούφα ως ένα από τα  πλέον περιζήτητα εδέσματα παγκοσμίως. Ακόμη και σε πολύ μικρή ποσότητα, με το θεσπέσιο άρωμά τους, μετατρέπουν κοινές συνταγές σε μοναδικές απολαύσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι συναντάται από την  αρχαιότητα έως τώρα με διάφορους χαρακτηρισμούς και ονομασίες όπως: “τα μαύρα  διαμάντια της κουζίνας”,  “θαύματα της  φύσης”, “παιδιά των θεών, κόρες  της  γης, τροφή των θεών”, “Σκόρδο των πλουσίων”.

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!

Στοιχεία επικοινωνίας

Πρόεδρος, Τεχνικός Τρούφας
Παναγιώτης Παναγιωτίδης (+)

Κοινωνικά δίκτυα

Visitor Traffic

6.png5.png7.png1.png7.png4.png
Today79
Yesterday439
This week5474
This month19872
Total657174

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Publish modules to the "offcanvs" position.