
ΓΙΑΝΝΟΥ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. - ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ - ΑΝΘΟΤΥΡΟΣ ΚΩΣ - ΚΡΑΣΟΤΥΡΙ ΚΩΣ - ΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Αξιώσεις
Γκαλερί
Στοιχεία επιχείρησης
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν ΓΙΑΝΝΟΥ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΩΣ
Ξεκινά σαν οικογενειακή επιχείρηση το 1997 με τη δημιουργία μίας σύγχρονης μονάδας για την παραγωγή παστεριωμένου φρέσκου γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και του παραδοσιακού τοπικού τυριού. Το 2002 αναλαμβάνει ο μικρότερος γιός τής οικογένειας, κάτοχος πτυχίου της Τεχνικής–Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων, με ειδικότητα Τεχνιτών Τυροκομίας και Γαλακτοκομίας, δημιουργώντας την σημερινή ατομική επιχείρηση ΓΙΑΝΝΟΥ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
Η σημερινή βιοτεχνία, στηριζόμενη στην παράδοση του ντόπιου προϊόντος, έχει καταφέρει να αυξάνει την παραγωγή χρόνο με τον χρόνο και να διατηρεί την αγνή φρεσκάδα και παραδοσιακή γεύση στα προϊόντα της.
Παράλληλα το Κρασοτύρι, το κυλινδρικό τυράκι με το καφεκόκκινο ‘’ρούχο’’ που του δίνει η παραμονή του σε άλμη εμπλουτισμένη με οινολάσπες, ή αλλιώς το ‘’διαμάντι τής Κω’’, μία από τις αυθεντικές γεύσεις που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν σχεδόν άγνωστο στους Έλληνες - εκτός και αν ήταν Κώοι -, να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο περιζήτητα τυριά.
Παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα - με το γίδινο να κυριαρχεί - και έχει λευκή, σχεδόν μαλακή, βουτυράτη σάρκα, με πολύ ενδιαφέροντα "ξιδάτα" αρώματα και γεύση. Ένα τυρί σχεδόν ήπιο, χωρίς δριμύτητα στο στόμα, με μέτρια αλμύρα και χαρακτηριστικά αρώματα και γλυκύτητα που παίρνει από την οξοποιημένη οινολάσπη, που προέρχεται από οινοποίηση ντόπιων ποικιλιών. Έτσι λοιπόν το τυρί αποκτά μία κρούστα που το κρατάει σκληρό ακόμα και μέσα στη συσκευασία του. Με το που θα το μυρίσεις νιώθεις αμέσως ένα ευγενικό και έντονο οινικό άρωμα. Είναι χρονοβόρος διαδικασία, χρειάζονται πολλά χέρια και τυροβόλια, τις ειδικές θήκες που φτιάχνουν οι παραγωγοί από λεπτά βούρλα.
Σήμερα ο κος Γιάννου μάς επισημαίνει : «Μιλάμε για ένα τυρί που η ιδιόρρυθμή του εμφάνιση, «χτενισμένος», λεπτός χαλκοκόκκινος κύλινδρος, σφραγίζει την ξεχωριστή του ταυτότητα». Η παραγωγή του ανάγεται στο 300 π.χ. και λίγο μετά, όταν από έλλειψη λαδιού, όπου αρχικά φυλάσσονταν, δοκίμασαν και αποφάσισαν να το ωριμάζουν και συντηρούν σε κρασί αφού το πείραμα αποδείχθηκε επιτυχημένο.
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α-Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - LIDL – DUTYFREE (ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΚΩ), ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 2242041398
FAX 2242041355
ΚΙΝ. 6972695862
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΒΙ-230515
230515-230518
ΓΙΑΝΝΟΥ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. - ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ - ΑΝΘΟΤΥΡΟΣ ΚΩΣ - ΚΡΑΣΟΤΥΡΙ ΚΩΣ - ΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ