2276
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/57/20-1514440924.png

ΦΑΡΜΑ ΚΕΡΚΙΝΗ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Β- ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟΣ - ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΕΡΚΙΝΗ Αξιώσεις

Κερκίνη, Σέρρες 620 55, Σέρρες
2327041151

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

Η οικογενειακή μας φάρμα, είναι η μοναδική κάθετη μονάδα εκτροφής, παραγωγής, τυποποίησης και διακίνησης βουβαλίσιου κρέατος στην Ελλάδα και βρίσκεται δίπλα στη Λίμνη Κερκίνη του νομού Σερρών, έναν από τους 10 υγροβιότοπους διεθνούς σημασίας, προστατευόμενο από τη Συνθήκη Ramsar.  
Στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη λίμνη Κερκίνη, η γεωργία και η κτηνοτροφία, αποτελούν τις δύο πιο σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες των κατοίκων.
Έτσι κι εμείς, από παιδιά, προερχόμενοι από παραδοσιακές οικογένειες κτηνοτρόφων βοοειδών, γνωρίσαμε, αγαπήσαμε και συνεχίσαμε το επάγγελμα αυτό. Το 2006 αποφασίσαμε να σταματήσουμε την εκτροφή άλλων βοοειδών και να ασχοληθούμε αποκλειστικά, εκτός του κρεοπωλείου, με την εκτροφή του βουβαλιού, για να μπορούμε να  προσφέρουμε στους πελάτες μας υγιεινό βουβαλίσιο κρέας κάθε στιγμή.
Ξεκινήσαμε τη δική μας μικρή οικογενειακή επιχείρηση εκτροφής και επεξεργασίας κρέατος στο χωριό Κερκίνη του Νομού Σερρών καθώς η λίμνη Κερκίνη αποτελεί το ιδανικό φυσικό περιβάλλον για τη διαβίωση και παραγωγή του σπάνιου αυτού είδους.
Δεν είναι τυχαίο ότι στον τόπο μας ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός βουβαλιών της Ελλάδας.

Γύρω από τη λίμνη Κερκίνη ζουν σήμερα τα περισσότερα βουβάλια της χώρας.
Ζώο έλξης και γαλακτοπαραγωγής πολύ καλά προσαρμοσμένο στους υγροτόπους ο νεροβούβαλος ήταν παλιότερα κοινός σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία.
Τη δεκαετία του '50 υπήρχαν σε όλη τη χώρα περί τα 75.000 ζώα αλλά το 1992 είχαν μειωθεί σε μόλις 600.
Στα τέλη της δεκαετίας του '90 οι εναπομείναντες πληθυσμοί εντάχθηκαν σ' ένα πρόγραμμα διατήρησης ως σπάνια φυλή αγροτικών ζώων που κινδυνεύει με εξαφάνιση κι από τότε ο πληθυσμός τους άρχισε να ανακάμπτει.
Σήμερα, υπάρχουν περίπου 2000 νεροβούβαλοι σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων οι 1.600 πέριξ της Κερκίνης.
Τα βουβάλια, άγνωστα στο ευρύ κοινό, ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά και τη θρεπτική αξία του κρέατος, που αποτελεί πλούσια πηγή σιδήρου, φωσφόρου και βιταμίνης Α.

Το βουβάλι είναι ένα ζώο που αγαπά το νερό, καθώς είναι ο καλύτερος κολυμβητής στο είδος του.
Τα ζώα μας ζουν πλάι στη λίμνη, περνάνε μεγάλο μέρος της ημέρας μέσα στα νερά της και τρέφονται με αυτοφυή φυτά της περιοχής βασικό, στοιχείο που συμβάλει στην ποιότητα του κρέατος.
Οι βούβαλοι, ή αλλιώς νεροβούβαλοι, αποτελούν μέρος της πανίδας στη λίμνη Κερκίνη και εκτρέφονται, μεγαλώνουν και αναπαράγονται σε φυσικές συνθήκες.

 

Το 1999 δημιουργήσαμε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στο χωριό μας Κερκίνη Σερρών, το κρεοπωλείο "Ο Μπίλης".
Με το πέρασμα των χρόνων, το μεράκι, η αφοσίωση, ο σεβασμός στον πελάτη και η άριστη ποιότητα των ντόπιων κρεάτων μας, αναγνωρίστηκαν από τους πελάτες μας, με αποτέλεσμα να αναπτυχτεί η δραστηριότητα μας, στέλνοντας τα προϊόντα μας σε όλη την Ελλάδα.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 2327041151
FAX  2327041151
Email   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!

Στοιχεία επικοινωνίας

κα Αβραμίδου (+)

Κοινωνικά δίκτυα

Visitor Traffic

6.png5.png9.png6.png3.png7.png
Today10
Yesterday535
This week2060
This month22335
Total659637

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Publish modules to the "offcanvs" position.