2046
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/148/30-1515338765.jpg

ΕΒΡΙΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΑΣΤΙΧΩΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΗΠΟΙ ΕΒΡΟΥ - ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΒΡΟΣ

Κήποι Έβρου, Αλεξανδρούπολη 680 13, Θράκη

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

ΕΒΡΙΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ -ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΑΣΤΙΧΩΤΟ ΠΑΓΩΤΟ - ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ - ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ  - ΜΟΥΧΑΛΕΜΠΙ - ΚΡΕΜΑ ΠΑΝΑΚΟΤΑ  - ΤΥΡΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

 

Στους ακριτικούς Κήπους, το “Εβρίτικο Χωριό Παπαθεοδώρου” αντιστέκεται στην κρίση, παράγοντας ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα που καταναλώνονται στη θρακιώτικη αγορά. Παράγονται εδώ και αρκετά χρόνια μοναδικά τοπικά προϊόντα, διατηρώντας αναλλοίωτες παραδοσιακές συνταγές από την Ανατολική Θράκη. Η εξαιρετική πρώτη ύλη οφείλεται στο φρέσκο γάλα ντόπιων παραγωγών, η επιβίωση της επιχείρησης στα σταθερά βήματα της οικογένειας Παπαθεοδώρου και στις εκλεκτές γεύσεις. Μας λέει ο κ. Παπαθεοδώρου: «Tο γάλα είναι από κτηνοτρόφους της περιοχής με τους οποίους συνεργαζόμαστε μια εικοσαετία. Οι σχέσεις είναι φιλικές. Η κατεύθυνση είναι ποιότητα, ποιότητα, ποιότητα στην πρώτη ύλη και στην παραγωγή».

Ο Δημήτρης Παπαθεοδώρου αποφοίτησε από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και δούλεψε ως βοηθός και υπεύθυνος παραγωγής σε μεγάλες γαλακτοπαραγωγικές μονάδες. Το 1994, αξιολογώντας τι ζητάει η αγορά, δημιουργήθηκε το “Εβρίτικο Χωριό Παπαθεοδώρου”, μια οικογενειακή βιοτεχνία που στηρίζεται στο μεράκι και στη δουλειά των ιδιοκτητών, οι οποίοι επιμένουν στην πρώτη ύλη και στην παρασκευή καλού προϊόντος, το οποίο πρέπει να αγαπήσει ο πελάτης. «Μέχρι τώρα δεν μπήκαμε σε κανένα πρόγραμμα. Όλα έγιναν με δικά μας κεφάλαια», τονίζει ο κ. Παπαθεοδώρου, που διαθέτει μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι την τελευταία δεκαετία έκλεισαν σημαντικές μονάδες στον Έβρο που είχαν επενδύσεις εκατομμυρίων, αντιπαραβάλλοντας ότι δεν υποστηρίζουν τα μεγάλα επιχειρηματικά ανοίγματα.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα του Εβρίτικου Χωριού είναι γιαούρτι (αγελαδινό & πρόβειο), ρυζόγαλο, παγωτά (πεπόνι-βανίλια, βανίλια με γλυκό σύκο, βανίλια-φράουλα, καϊμάκι με σιρόπι φράουλα), πανακότα, ραβανί, κρέμα καραμελέ, γαλακτομπούρεκο, εκμέκ και μουχαλεμπί. Ακόμα παράγει και ελάχιστες ποσότητες τυριού, αποκλειστικά και μόνο για φίλους.

Αγαπημένο επιδόρπιο των καταναλωτών είναι το ρυζόγαλο, που διατηρεί την έξοχη γεύση και ποιότητά του. «Οι συνταγές είναι παραδοσιακές θρακιώτικες, οι γεύσεις αναλλοίωτες στο χρόνο. Γεύσεις που θυμίζουν χωριό, Εβρίτικο χωριό. Όποιος τρώει το γιαούρτι, καταλαβαίνει ότι δεν είναι μαζικής παραγωγής», λέει ο κ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος έχει αντιληφθεί ότι οι θρακιώτικες γεύσεις είναι αγαπητές σ’ ένα ευρύ κοινό, γιατί δεν είναι υπερβολικές, ταυτόχρονα, όμως, είναι πλούσιες.

Προϊόντα από το Εβρίτικο Χωριό Παπαθεοδώρου βρίσκουμε από τον Έβρο μέχρι και την Ξάνθη στα supermarketsΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, καθώς και στα περισσότερα τοπικά καταστήματα.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ.  2555022457
ΚΙΝ.   6945236871

 

ΒΙ-ΜΟΝΙΜΟ

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη
company map
Κήποι Έβρου, Αλεξανδρούπολη 680 13, Θράκη

Στοιχεία επικοινωνίας

Δημήτρης Παπαθεοδώρου (+)

Κοινωνικά δίκτυα