1792
  • ΚΡΑΣΙΑ - ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
  • ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΑΜΟΥ - ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ - ΞΗΡΑ ΚΡΑΣΙΑ - ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΑΜΟΣ - SAMOS - ΚΡΑΣΙΑ
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/85/220-1514667482.jpg

ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΑΜΟΥ - ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ - ΞΗΡΑ ΚΡΑΣΙΑ - ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΑΜΟΣ - SAMOS - ΚΡΑΣΙΑ Αξιώσεις

Μαλαγάρι Βαθύ, Σάμος 831 00, Σάμος
2273023907

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

«Σαμία Άμπελος»

Η έκταση των καλλιεργούμενων αμπελώνων της Σάμου είναι περίπου 16.000 στρέμματα. Το 98 % και πλέον, των αμπελώνων αυτών, αφορούν την καλλιέργεια του λευκού, μικρόρωγου, μοσχάτου σταφυλιού της Σάμου, το οποίο θεωρείται ο πιο ευγενής κλώνος της μεγάλης οικογένειας των μοσχάτων. Απ’ αυτό παράγονται τα φημισμένα κρασιά «ΣΑΜΟΣ» και μικρή ποσότητα επιτραπέζιου οίνου, εξαιρετικής ποιότητας. Σε πολύ μικρό ποσοστό υπάρχει η καλλιέργεια δύο ερυθρών ποικιλιών, του Φωκιανού και του Ρητινού

 

Οι αμπελώνες είναι εγκατεστημένοι κυρίως στις πλαγιές του βουνού Άμπελος, σε υψόμετρο μέχρι και τα 800 μέτρα, ανάμεσα στο γαλάζιο του ουρανού και της Αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας, σε πανάρχαιες, χτισμένες πεζούλες, φτιαγμένες για να συγκρατούν και να αποστραγγίζουν το πολύτιμο χώμα, δημιουργώντας απανωτές ταράτσες, στενές λουρίδες γης, όπου συχνά δε χωρά πάρα μόνο μία σειρά από κλήματα.

 

Το εξαιρετικό υπέδαφος (χαλικώδες, σχιστολιθικό και με μεγάλη ικανότητα αποστράγγισης), σε συνδυασμό με το ευνοϊκό για την αμπελοκαλλιέργεια μικροκλίμα (αξιοσημείωτη ηλιοφάνεια που συνδυάζεται με μάλλον χαμηλές θερμοκρασίες, λόγω του μεγάλου, σε ορισμένα σημεία, υψομέτρου) δίνουν τη δυνατότητα στα σταφύλια να ωριμάζουν σταδιακά και με τον πιο φυσικό τρόπο, όπως απαιτείται για όλα τα γλυκά κρασιά ευγενικής καταγωγής.

 

Η ετήσια παραγωγή ανέρχεται περίπου σε 7.000 τόνους  κρασιού ετησίως.

 

Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ)

Η  ΕΟΣΣ είναι ένας από τους παλαιότερους συνεταιρισμούς της Ελλάδας.  Ιδρύθηκε το 1934, με την ψήφιση του Νόμου 6085, μετά από κινητοποίηση των αμπελουργών της Σάμου, με στόχο να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο της οινοποίησης των μοσχάτων σταφυλιών του νησιού και διακίνησης των κρασιών του, χωρίς τη μεσολάβηση των κρασεμπόρων της εποχής εκείνης. Το 1970, πρώτη η Σάμος αναγνωρίζεται ως ονομασία προέλευσης ελεγχόμενη (Ο.Π.Ε.).  Παράλληλα οι οίνοι «ΣΑΜΟΣ» αποκτούν διεθνή φήμη.

 

Σήμερα η ΕΟΣΣ απαρτίζεται από 24 πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς, στους οποίους συμμετέχουν, περίπου, 3.000 φυσικά μέλη. Η Ένωση συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται κατ’ αποκλειστικότητα, για λογαριασμό των αμπελουργών της Σάμου, το σύνολο της παραγωγής τους -κατά μέσο όρο 70.000 HL- γεγονός που την καθιστά ξεχωριστή ανάμεσα στις συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας. Συνεχώς εκσυγχρονίζεται και επενδύει σε τεχνολογία και τεχνογνωσία, συνδυάζοντάς τις αρμονικά με τις επιταγές της παραδοσιακής οινοποίησης.

 

Φιλοσοφία & Στόχοι

Βασικός στόχος της ΕΟΣΣ στη διαχείριση των οίνων δεν είναι η κερδοφορία αλλά, πρωτίστως, η απόδοση στον παραγωγό-συνεταίρο του μεγαλύτερου δυνατού εισοδήματος. Μακροπρόθεσμα, στόχος είναι η διατήρηση της σύνδεσης του Σαμιώτη αμπελοκαλλιεργητή με τη γη και το αμπέλι, κατά συνέπεια η προστασία και αναβάθμιση της ποιοτικής αμπελοοινικής δραστηριότητας του νησιού, με τρόπο ορθολογιστικό και τεχνοκρατικό, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τους κανόνες της σύγχρονης διεθνούς αγοράς και της επιτρέπουν να αποτελεί μία υγιή και ανταγωνιστική οικονομική οντότητα. 

 

Στρατηγικοί άξονες της ΕΟΣΣ

·   Διαρκής ποιοτική αναβάθμιση των οινικών προϊόντων της Σάμου και  δημιουργία νέων προϊόντων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή

·   Συνεχής διεύρυνση των σημείων τοποθέτησης των κρασιών της Σάμου εντός και εκτός Ελλάδος, και είσοδος σε νέες, μεγάλες, διεθνείς αγορές.

·   Δυναμική επικοινωνιακή πολιτική και έμφαση στο χτίσιμο της εικόνας των δύο οικογενειών Σαμιώτικων κρασιών (γλυκών και ξηρών).

 

Εξαγωγές

Το Σαμιώτικο κρασί αποτέλεσε ανέκαθεν έναν από τους κύριους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για την ΕΟΣΣ εδώ και 50 χρόνια-, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Ολλανδία, Σουηδία, η Κύπρος, η Αυστραλία, κ.α. Νέες αγορές συνεχώς προστίθενται, με πιο πρόσφατες εισόδους αυτές της Δανίας, Τσεχίας, Φινλανδίας και Κίνας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, και άλλες, σύνολο 24 χώρες.

 

Διακρίσεις

Το «ΣΑΜΟΣ»  είναι το πρώτο Ελληνικό κρασί που αναγνωρίστηκε σαν Ο.Π.Ε. και, πάνω από έναν αιώνα, αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελληνικής οινοποιίας στη διεθνή οιναγορά. Τα προϊόντα της ΕΟΣΣ έχουν τιμηθεί με εκατοντάδες χρυσά και άλλα μετάλλια διεθνών Εκθέσεων και έχουν υμνηθεί από την λαϊκή  Μούσα αλλά και από μεγάλους ποιητές, όπως ο λόρδος Βύρων, που στο λυρικό του έργο  «Δον Ζουάν» γράφει : «Γέμισε ξέχειλη την κούπα με σαμιώτικο κρασί»!

 

Προϊόντα

Οίνοι Ονομασίας Προελεύσεως Ελεγχόμενης «ΣΑΜΟΣ»

Samos Vin Doux Οίνος Γλυκύς

Samos Grand Cru Οίνος Γλυκύς Φυσικός

Samos Nectar Οίνος Φυσικώς Γλυκύς

Samos Anthemis  Οίνος Γλυκύς

Σάμος Εκκλησιαστικός Οίνος Γλυκύς

 

Οίνοι ΠΓΕ Αιγαίο Πέλαγοςι

Ψηλές Κορφές Οίνος Ξηρός Λευκός

Άσπρο Βότσαλο Οίνος Λευκός Ημίξηρος

 

Οίνοι Επιτραπέζιοι

Samena Golden Οίνος Ξηρός Λευκός Επιτραπέζιος

 

Samena Οίνος Ξηρός Λευκός Επιτραπέζιος

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ.  2273087511
FAX    2273023907
Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

BI-200315
200315-200318

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!

Στοιχεία επικοινωνίας

Γιάννης Παρασύρης (+)

Visitor Traffic

6.png5.png7.png7.png5.png9.png
Today182
Yesterday482
This week182
This month20457
Total657759

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Publish modules to the "offcanvs" position.