1968
  • ΖΥΜΑΡΙΚΑ
  • ANTICHI SAPORI - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΡΕΣΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΟΙΗΜΑΤΑ - ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑ
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/154/100-1515420080.jpg

ANTICHI SAPORI - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΡΕΣΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΟΙΗΜΑΤΑ - ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολυχρονίου Κωνσταντά 17Α, Κέρκυρα 491 00, Κέρκυρας

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

ANTICHI SAPORI 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΡΕΣΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

 

Γεύσεις του παλιού καλού καιρού ή AntichiSapori “επί το ιταλικότερον” στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Μια δρασκελιά ναυτικά μίλια στην Αδριατική και από την ιταλική μπότα φτάνουμε στην Πολυχρονίου Κωνσταντά 17. Μακαρονοποιήματα, όνομα και πράγμα το εργαστήριο φρέσκων ζυμαρικών στην Corfu και σιγά να μην είχε άρωμα Ιταλίας.

Τέλη του ’60 και η μικρή Λουίζα (Lucia στην πραγματικότητα) παραθερίζει στο νησί με τους Μιλανέζους γονείς της. Και ο 15άχρονος τότε Γιωργάκης, Γιώργος Παπαδάτος σήμερα, τρυπιέται από το βέλος του Έρωτα. 6 χρόνια βαστάει το via va, αλλά είπαμε μια λίμνη η Αδριατική, και τέλος το 1973 έρχονται και τα κουφέτα.

Θεσσαλονίκη στην αρχή και από το 1983 στην Κέρκυρα όπου ανοίγουν ταβέρνα, ενώ στη συνέχεια μαγειρεύουν για εκδηλώσεις. Τέλος αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα ζυμαρικά. Η Lucia, γνήσια ιταλίδα, το έχει στο αίμα της και συνεχίζει τα μαγειρέματα με ζύμες, ενώ ο κ Γιώργος, αφού πρώτα παρακολουθεί σεμινάρια στην Ιταλία, δημιουργεί ζυμαρικά που παίρνουν το χρώμα τους από τις φυσικές τροφές και όχι από σκόνες. Ακολουθεί η νέα γενιά, οι δύο κόρες τους που αναπτύσσουν τον τομέα των φρέσκων ζυμαρικών.

Το εργαστήριο των ξηρών ζυμαρικών βρίσκεται στον Άγιο Αθανάσιο, στη βόρεια Κέρκυρα, ενώ τα φρέσκα ζυμαρικά παράγονται στην πόλη. Σε ένα χώρο άρτια εξοπλισμένο βρίσκει κανείς σπαγγέτι, ταλιατέλες, παπαρδέλες, ταλιολίνι, ραβιόλι, κοφτά, λαζάνια, κανελόνια κ.α., σε διάφορους τύπους και γεύσεις. Τα προϊόντα παρασκευάζονται με παραδοσιακό τρόπο, με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, μόνο με ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ και ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ή ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ.

Μας λέει ο κ. Παπαδάτος: “Τα ζυμαρικά μας με σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι, αυγά, αλάτι, γάλα, καρότο, σπανάκι, ντομάτα, αποξηραίνονται σε θερμοκρασία 35 ͦ και σε διάρκεια 4 ημερών, σε αντίθεση με τα βιομηχανικά ζυμαρικά που ψήνονται στους 120 ͦ και έτσι χάνουν πολλά θρεπτικά συστατικά τους. Χαιρόμαστε που τα ζυμαρικά μας τα προτιμούν όχι μόνο οι ιδιώτες, αλλά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια του νησιού”.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 2661300828
ΚΙΝ.  6980732931
Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

BI-MONIMO

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη
company map
Πολυχρονίου Κωνσταντά 17Α, Κέρκυρα 491 00, Κέρκυρας

Στοιχεία επικοινωνίας

Σταύρος Βασιλάκης (+)