
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ - AS KALIVION Αξιώσεις
Γκαλερί
Στοιχεία επιχείρησης
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυβίων του νομού Πέλλας ιδρύθηκε το έτος 1987 και αναπτύσσει δραστηριότητες, με τις οποίες καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, κυρίως όμως ροδάκινων, νεκταρινιών, βερίκοκων, κερασιών, ακτινιδίων, μήλων, αχλαδιών και δαμάσκηνων.
Πρόσφατα, δραστηριοποιείται ως Οργάνωση Παραγωγών για την εξασφάλιση καλύτερων και ποιοτικότερων προϊόντων ευφυούς γεωργίας. Επιπλέον, έχει πιστοποιηθεί-αναγνωριστεί ως ΚΥΔ στα πλαίσια του ΟΣΔΕ 2018-2020 και αποσκοπεί στη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε επίπεδου παραγωγού.
Ο Α.Σ. Καλυβίων είναι πρωτοπόρος στην συνεταιριστική ιδέα: Κατάφερε μέσα σε 2 χρόνια να γνωρίζονται όλοι οι Συνεταιρισμοί της Πέλλας μεταξύ τους και να δημιουργηθεί αγροτικός ισχυρός σύλλογος στον δήμο Σκύδρας όσον αφορά στην δεντροκαλλιέργεια. Υλοποιήθηκε η ένταξη της Πέλλας στην διεπαγγελματική πυρηνοκάρπων, ενώ πρωτοστάτησε στη δημιουργία Κλαδικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία ΦΡΟΥΤΑ ΠΕΛΛΑΣ και σε άμεσο χρονικό διάστημα προχωράει στην οριστικοποίηση του καταστατικού.
Ο Α.Σ. Καλυβίων, πιστός στο δρόμο που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια και ακολουθώντας τις εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα συμμετέχει ενεργά σε αυτές. Για το λόγο αυτό διοργάνωσε τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την έναρξη του επιδοτούμενου προγράμματος Ευφυούς Γεωργίας, αλλά και για το μέλλον της δεντροκαλλιέργειας.
Ο Συνεταιρισμός έχει ενταχθεί ήδη σε πρόγραμμα και έχει τοποθετήσει δύο υπερσύγχρονους μετεωρολογικούς σταθμούς, οι οποίοι καλύπτουν περί τα 3.000 στρέμματα.
Συγκεκριμένα, οι δύο καινούργιες κατασκευές, που τοποθετήθηκαν σε δύο διαφορετικά αγροτεμάχια, παρέχουν πληροφορίες για τη θερμοκρασία ανά μία ώρα, για την διύγρανση των φύλλων, ενώ ακόμα υπάρχει και η δυνατότητα, μέσω ειδικού ανιχνευτή που βρίσκεται στο δέντρο, να δίνει το ποσοστό πιθανής προσβολής από ασθένειες σύμφωνα και με το φαινολογικό στάδιο της καλλιέργειας.
Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα μελέτης σύστασης του εδάφους. Έτσι μπορεί ο παραγωγός να προβεί στις σωστές καλλιεργητικές ενέργειες για ποιοτικότερο και ποσοτικότερο αποτέλεσμα, αποφεύγοντας τους περιττούς ψεκασμούς και κυρίως την περιττή άρδευση.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση, η οποία επιδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από τον Α.Σ. Καλυβίων σε συνεργασία με τη GAIA Επιχειρείν και την Neuropublic. Το πρόγραμμα διαρκεί για τρία χρόνια και σημειώνουμε ότι οι παραγωγοί του Συνεταιρισμού θα λαμβάνουν μια φορά το μήνα όλες τις πληροφορίες στο κινητό τους.
- Λέξεις-κλειδιά:
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ - AS KALIVION