2539
  • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΜΕΡΩΝ - ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/207/logo-1516995630.jpg

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΜΕΡΩΝ - ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Αξιώσεις

Ίμερα, Σέρβια 505 00, Κοζάνη

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιμέρων είναι Συνεταιριστική Οργάνωση αγροτών του Τ.Δ. Ιμέρων του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού της Π.Ε. Κοζάνης. Iδρύθηκε το 1933 από παραγωγούς της κοινότητας Ιμέρων Σερβίων Κοζάνης, δίπλα από την λίμνη Πολυφύτου, με σκοπό την οργάνωση και προώθηση των αγροτικών τους προϊόντων.  Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην τυποποίηση και διάθεση των προϊόντων αυτών, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, η επιτραπέζια ελιά και τα παράγωγα αυτής.

Tο 2005 ξεκίνησε την κατασκευή του σύγχρονου ελαιοτριβείου, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2006 και εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με μηχανήματα νέας τεχνολογίας, δίνοντας ακόμη περισσότερα κίνητρα στους παραγωγούς για δυναμικές καλλιέργειας ελιάς.  Μέχρι και σήμερα καλλιεργούνται περίπου 2000 στρέμματα που αναλογούν σε 50.000 ελαιόδεντρα.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιμέρων για την παραγωγή του λαδιού που κυκλοφορεί στο εμπόριο με την ονομασία «Ελαιόλαδο Ιμέρων» χρησιμοποιεί ως πρώτες ύλες μόνο τοπικά προϊόντα και ειδικά προερχόμενα από τους συνεταιριστές της , ώστε να διαφυλάττει την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος.  

Tο Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Ιμέρων  είναι το αγνό φυσικό λάδι ελιάς, χωρίς βιομηχανική επεξεργασία και με  οξύτητα να διαμορφώνεται από 0,1-0,4%.       Έχει έντονη φρουτώδη γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς.  Ενδέχεται να παρουσιάζει ευχάριστη πικράδα και μικρής διάρκειας κάψιμο στον οισοφάγο.  Με το 75% της ελληνικής παραγωγής ελαιολάδου να είναι έξτρα παρθένο, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον κόσμο σε παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου (που θεωρείται το καλύτερο ποιοτικά ελαιόλαδο), ενώ είναι η τρίτη μεγαλύτερη ελαιοπαραγωγός χώρα σε όλο τον κόσμο. 

Με το αργυρό βραβείο γεύσης στην κατηγορία μεσαίας έντασης φρουτώδους ελαιολάδου και χάλκινο βραβείο γεύσης στην κατηγορία μεσαίας έντασης φρουτώδους ελαιολάδου βραβεύτηκε στον 4ο Διαγωνισμό ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων, που διεξήχθη στο 6ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς και διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού στις 08. – 10.05.2015 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η Γερμανική επιτροπή ελέγχου Ελαιολάδου έχει βαθμολογήσει το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο των Ιμέρων με 7 στα 9, χαρακτηρίζοντας τη γεύση του φρουτώδη, πικρή και πικάντικη, ενώ το ελαιόλαδο κατέκτησε το Αργυρό Βραβείο γεύσης στο 5o Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Αθήνα.

Οι  Πράσινες Ελιές Ιμέρων προέρχονται αποκλειστικά από τις ποικιλίες «Χονδρολιά Χαλκιδικής» και «Χαλκιδικής» του είδους Olea Europea.  Οι ελιές που παράγονται από τις ποικιλίες αυτές, χαρακτηρίζονται από μεγάλο μέγεθος καρπού, με μεγάλη αναλογία σάρκας προς πυρήνα, λαμπερό πράσινο – πρασινοκίτρινο χρώμα, λεπτό φρουτώδες άρωμα και γεύση ελαφρώς πικρή, πικάντικη και απουσία αίσθησης λιπαρότητας, λόγω της από αιώνων προσαρμογής των ελαιοδέντρων στις ιδιαίτερες εδαφο-κλιματικές συνθήκες της περιοχής, αλλά και των καλλιεργητικών τεχνικών που εφαρμόζουν οι ελαιοπαραγωγοί.

 

O Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιμέρων Κοζάνης έχει αναπτύξει και εφαρμόζει το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Σύστημα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005 (HACCP) με πεδίο εφαρμογής το Ελαιοτριβείο.

 

Το πιστοποιητικό αυτό ισχύει  υπό τον όρο της συνεχούς συμμόρφωσης του πιστοποιημένου οργανισμού προς τα ανωτέρω πρότυπα και τα κριτήρια της ACG Αριθμός Μητρώου Πιστοποιητικού: QMS-08909-9001-ASNi2.

 

ΒΙ-ΜΟΝΙΜΟ

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!
company map
Ίμερα, Σέρβια 505 00, Κοζάνη

Στοιχεία επικοινωνίας

Πρόεδρος
Δημήτρης Παπαδόπουλος (+)

Visitor Traffic

6.png5.png7.png1.png8.png1.png
Today86
Yesterday439
This week5481
This month19879
Total657181

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Publish modules to the "offcanvs" position.