2352
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/119/85-1514972209.jpg

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΕ - ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ ΠΟΠ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΝΑΞΟΥ - ΞΥΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΝΑΞΟΥ Αξιώσεις

3ο χιλ/τρο επαρχ. οδού Χώρας Χαλκείου Νάξου, Νάξος 843 00, Κυκλάδες
2285022240

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

Η επιχείρηση Ε.Α.Σ Νάξου (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου) ιδρύθηκε το 1926 από μία μικρή ομάδα παραγωγών του νησιού για την υποστήριξη των αγροτικών δραστηριοτήτων τους και την τυροκόμηση μικρών ποσοτήτων γάλακτος. Από τότε εξελίχθηκε ραγδαία αυξάνοντας την παραγωγή και τα προϊόντα και αναβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητά τους. Σήμερα, η ομάδα που κινεί τα νήματα της, την έχει μετατρέψει στη μεγαλύτερη δύναμη για την οικονομία του νησιού και όχι μόνο.

Η Νάξος είναι από τα λίγα μέρη της Ελλάδας όπου η Γεωργία και η  Κτηνοτροφία αποτελούν κύριο μοχλό της τοπικής οικονομίας. Η εύφορη γη και τα πλούσια καθαρά νερά συμβάλλουν σε αυτό.  Στο νησί εκτρέφονται περίπου 4.500 Αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, άλλα τόσα βοοειδή για πάχυνση και 140.000 αιγοπρόβατα, ενώ η Ένωση παραλαμβάνει ετησίως από τους περίπου 500 συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους 11.000 τόνους αγελαδινό γάλα, 820 τόνους πρόβειο και 530 τόνους γίδινο. Ο κύκλος εργασιών της ανέρχεται σε περίπου 18.000.000 €  ετησίως.

Αποτελείται από 12 ενεργούς πρωτοβάθμιους αγροτικούς συνεταιρισμούς και από 3.500 περίπου ενεργά μέλη. Η πολυετής εμπειρία και το μεράκι των ανθρώπων της επιχείρησης έκαναν ονομαστά τα προϊόντα σε ολόκληρη την Ελληνική αγορά. 

Το 1955 δημιουργείται το πρώτο οργανωμένο τυροκομείο στο νησί, με σκοπό να αυξήσει αφενός την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων και να εξασφαλίσει αφετέρου τον ποιοτικό τους χαρακτήρα. Σήμερα διαθέτει μία υπερσύγχρονη τυροκομική μονάδα, η μεγαλύτερη στις Κυκλάδες, και πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2000 και ISO 22000:2005 για όλα τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγει, ενώ πολλά και σημαντικά είναι τα βραβεία που έχει κατακτήσει, καθώς και οι εκθέσεις, ελληνικές και διεθνείς, που έχει λάβει μέρος.

Βασικές δραστηριότητές του Τυροκομείου είναι η παραλαβή αγελαδινού, πρόβειου και γίδινου γάλακτος από όλο το νησί της Νάξου, με σκοπό την επεξεργασία και τυροκόμηση του γάλακτος μετά από σχολαστικό ποιοτικό έλεγχο.  Διαθέτει σύγχρονο οργανωμένο Χημείο από καταρτισμένους επιστήμονες, όπου το γάλα κάθε γαλακτοπαραγωγού σε καθημερινή βάση ελέγχεται, παρακολουθείται και δίνονται οι απαραίτητες οδηγίες στους παραγωγούς.

Η ονομαστή Γραβιέρα Νάξου, κατοχυρωμένο Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) από το 1996, προϋποθέτει τουλάχιστον 80% αγελαδινό γάλα και το πολύ 20% αιγοπρόβειο, αλλά και παλαίωση τουλάχιστον 3 μηνών πάνω σε ξύλινα ράφια.  Η παραγωγή της κυμαίνεται γύρω στους 900 τόνους ετησίως και γι’ αυτό η ΕΑΣ Νάξου συμμετέχει σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα προβολής και προώθησης ελληνικών Π.Ο.Π. προϊόντων, στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ουκρανία, στη Ρωσία, στην Κίνα,  στις ΗΠΑ και νότιο Αμερική,  στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Κουβέιτ.

Χώρες που εξάγει τυροκομικά προϊόντα και δη Γραβιέρα Νάξου: Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πολωνία, Σουηδία, Αμερική, Αγγλία και τώρα τελευταία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Άλλα προϊόντα που παράγει είναι:  ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ, ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΝΑΞΟΥ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΝΑΞΟΥ, ΟΡΕΙΝΟ ΝΑΞΟΥ, ΓΙΔΙΝΟ ΝΑΞΟΥ, ΝΑΞΙΩΤΙΚΟ-ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΥΖΗΘΡΑ, ΞΥΝΟΜΗΖΗΘΡΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΟΣ, ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ, ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ  ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ.

Τελευταία η Ένωση έχει προχωρήσει σε ΕΧΤΡΑ παλαίωση της Γραβιέρας Νάξου σε 12μηνη και 24μηνη παλαίωση.  Επίσης στην παραγωγή δύο ακόμη κωδικών: ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΟΥΦΑ και  ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ με ΒΟΤΑΝΑ ΝΑΞΟΥ (Θυμάρι, Ρίγανη, Δεντρολίβανο και τρίμα Πιπεριάς).

Παράλληλα είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ΔΕΛΤΑ Α.Ε. για την εμπορία και διάθεση των γαλακτοκομικών προϊόντων, χυμών και παγωτών στην περιφέρεια της Νάξου.

Η Ε.Α.Σ. Νάξου διαθέτει ακόμα ειδικά επιλεγμένα και  ελεγχόμενα επί ετήσιας βάσης αγροτεμάχια,(εφαρμογή αμιψησποράς), τα οποία χρησιμοποιεί για την παραγωγή πατάτας Νάξου. Η ποσότητα πατάτας φαγητού που διακινείται στην αγορά μέσω της Ε.Α.Σ. Νάξου ανέρχεται σε 3.200.000 κιλά ετησίως.

Το 2014 που η  ΕΑΣ  Νάξου  πιστοποίησε  την  Πατάτα  Νάξου  ως  προϊόν  Π.Γ.Ε.  προχώρησε  σε  μια  επένδυση  της  τάξης των   € 470.000 σε εγκαταστάσεις, ψυκτικούς θαλάμους και μηχανήματα για την τυποποίηση και συσκευασία της Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε., την οποία πλέον μπορεί να βρίσκει ο Καταναλωτής σε όλες τις  μεγάλες αλυσίδες σε διχτάκια των 3 κιλών, με το λογότυπο της ΕΑΣ Νάξου και τον κωδικό αριθμό του παραγωγού από τον οποίο προέρχονται οι πατάτες.

Επίσης δραστηριοποιείται στην παραγωγή, τυποποίηση, συσκευασία και πιστοποίηση Πιστοποιημένου Πατατοσπόρου Νάξου εαρινής καλλιέργειας, μιας και στην Νάξο λειτουργεί το μοναδικό Κέντρο Σποροπαραγωγής Πιστοποιημένου Πατατοσπόρου Εαρινής καλλιέργειας σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Παράλληλα ασχολείται με το εμπόριο Τροφίμων και Ποτών, τροφοδοτώντας ολόκληρο το νησί της Νάξου αλλά και τις Μικρές Κυκλάδες με τα προίόντα τα δικά της, καθώς και με άλλα που προμηθεύεται από μεγάλες εταιρείες, έχοντας μάλιστα και αποκλειστικές αντιπροσωπείες σε πολλές από αυτές.

Επίσης, η ΕΑΣ Νάξου διαθέτει σύγχρονο γεωπονικό κέντρο για την εξυπηρέτηση του κοινού με πάσης φύσεως γεωργικά εργαλεία, μηχανήματα, εξαρτήματα άρδευσης, φυτοφάρμακα, λιπάσματα και πάσης φύσεως φυτώρια και καλωπιστικά φυτά.

Τέλος η Ένωση ασχολείται με πάσης φύσεως προμηθευτικές εργασίες για την εξυπηρέτηση των Γεωργοκτηνοτρόφων – μελών της  και όχι μόνο. (Ζωοτροφές, Κτηνοτροφές και τελευταία προχώρησε σε συνεργασία με καθηγητές του Πανεπιστημίου Θράκης στην παραγωγή του δικού της Φυράματος Γαλακτοπαραγωγής).

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΠΟΥΝΗΣ ( Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος )

 

2285022781 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 2285022781 , 2285025340, 2285022883
FAX   2285022240
Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΒΙ-MONIMO

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!
company map
3ο χιλ/τρο επαρχ. οδού Χώρας Χαλκείου Νάξου, Νάξος 843 00, Κυκλάδες

Στοιχεία επικοινωνίας

Ιάκωβος Βαλέρης (+)

Κοινωνικά δίκτυα

Visitor Traffic

6.png5.png9.png6.png3.png8.png
Today11
Yesterday535
This week2061
This month22336
Total659638

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Publish modules to the "offcanvs" position.