
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - ΚΑΣΕΡΙ ΠΟΠ ΞΑΝΘΗΣ - ΘΡΑΚΗ ΚΑΣΕΡΙ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ - ΠΟΠ ΚΑΣΕΡΙ ΘΡΑΚΗ
Γκαλερί
Στοιχεία επιχείρησης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Κασέρι Ξάνθης Χατζηιωαννίδη. Ένα εξαιρετικό προϊόν που γίνεται από αιγοπρόβειο γάλα και η γεύση του ‘’επαναπροσδιορίζει’’ τη σημασία της λέξης κασέρι.
Το 1962 ξεκινά ο πατέρας του, στα περίχωρα της Ξάνθης. Το 1974 αναλαμβάνει ο Δημήτρης Χατζηιωαννίδης και το τυροκομείο σε διάστημα 20 ετών γίνεται σιγά-σιγά αυτό που είναι σήμερα, υπερσύγχρονο και πιστοποιημένο με όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
‘’Ολη η επιτυχία βρίσκεται στη σύνθεση της μάζας, που πρέπει να βγει απαλή και λαστιχωτή. Από εκεί πηγαίνει στην πρέσα. Είναι και αυτό ένα από τα μυστικά της γεύσης του κασεριού μου. Δεν το αφήνω να στεγνώσει σε θαλάμους με αέρα, γιατί χάνεται ένα μέρος των αρωμάτων του. Έπειτα, ο νόμος λέει ότι το κασέρι ωριμάζει για 90 μέρες. Είναι το ελάχιστο. Το κασέρι είναι σαν το κρασί· όσο πιο παλιό, τόσο πιο καλό. Όσο νόστιμο είναι, τόσα μαύρα βάσανα έχει για να το πετύχεις’’.
Το καλοκαίρι του ’13 βραβεύεται από το περιοδικό ‘’γαστρονόμος’’ της Καθημερινής με το Βραβείο Παραγωγής Τυροκομικών Προϊόντων.
Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από τότε που ξεκίνησε και όμως τα περισσότερα βράδια ξεχνάει να επιστρέψει σπίτι του. Αναφερόμενος στο κασέρι λέει: ‘’Τα τυριά Π.Ο.Π. είναι τυραννία, αλλά αυτή είναι η ομορφιά τους. Πέρασα μια ζωή να μάθω τα μυστικά του. Δεν θα το εγκαταλείψω τώρα».
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 2541027053
ΦΑΞ 2541022564
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - ΚΑΣΕΡΙ ΠΟΠ ΞΑΝΘΗΣ - ΘΡΑΚΗ ΚΑΣΕΡΙ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ - ΠΟΠ ΚΑΣΕΡΙ ΘΡΑΚΗ