1732
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/243/cropped-1537644886.png

ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΕ - ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Αξιώσεις

Στανός Αμφιλοχίας, Αμφιλοχία 305 00, Αιτωλοακαρνανίας
2642041139

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

Η παραγωγή τυριού από την Οικογένεια ΚΑΡΟΥΣΟΥ (Κεφαλλονίτες στην καταγωγή) ξεκινά από πολύ παλιά.

Μετά από 3 γενεές τυροκομικής παράδοσης, την διεύθυνση της επιχείρησης αναλαμβάνει ο Σταύρος Καρούσος, ο οποίος το 2003 την εκσυγχρονίζει και μετατρέπει το παραδοσιακό τυροκομείο σε μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων.

Οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης βρίσκονται στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας - Αγρινίου.

Ακολουθώντας την γνώση, την πείρα και τα μυστικά της προηγούμενης γενιάς, σε συνδυασμό με την σύγχρονη τεχνολογία, δημιούργησε μια σειρά ποιοτικών σκληρών τυριών μοναδικών σε γεύση, τα όποια δικαίως απέσπασαν το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ.

Η επιχείρηση εφαρμόζει τα πιστοποιημένα συστήματα διασφάλισης ποιότητας HACCP και ISO, έτσι ώστε τα προϊόντα της να πληρούν τόσο τις προδιαγραφές της Ελληνικής Νομοθεσίας, αλλά και όλους τους όρους που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Κοινότητα.  Από το 2009 η επιχείρηση διαθέτει και πιστοποιητκό AGROCERT.

Τα είδη τυριού που παράγονται στην επιχείρηση, αποκλειστικά από πρόβειο γάλα ζώων ελεύθερης βοσκής της περιοχής, είναι: Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π. Αμφιλοχίας, Γραβιέρα Αμφιλοχίας και Σκληρό τυρί τύπου Πεκορίνο.

Η εταιρεία το 2009, συμμετείχε μαζί με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στην Διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA 2009, στην Κολωνία της Γερμανίας.

Το 2018 ήρθε άλλη μία διάκριση με δύο χρυσά βραβεία ανώτερης γεύσης και ποιότητας από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό International Taste & Quality Institute (iTQi) δικαιώνοντας απόλυτα την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων, καθώς και την προσπάθεια όλων των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό με αγάπη και μεράκι!

Το Superior Taste Award είναι ένα από τα σημαντικότερα διεθνή βραβεία στον χώρο των τροφίμων και ποτών. Έχει θεσμοθετηθεί από το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Διεθνές Ινστιτούτο International Taste & Quality Institute Awards.  Η αξιολόγηση των υποψήφιων προϊόντων γίνεται από αναγνωρισμένους ανώτερους σεφ, μέλη των 12 πιο έγκυρων ευρωπαϊκών εδεσματολογικών θεσμών.

Tο 2016 στον αντίστοιχο διαγωνισμό Ελληνικών τυριών, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού 2016 που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τα προϊόντα βραβεύτηκαν με το αργυρό και το χρυσό βραβείο γεύσης!  Συγκεκριμένα η γραβιέρα και η κεφαλογραβιέρα κέρδισαν το Χρυσό βραβείο γεύσης και για πρώτη φορά το πεκορίνο κέρδισε το Αργυρό βραβείο γεύσης!

Το 2007 σε διαγωνισμό Ελληνικών τυριών, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης, είχαμε την τιμή ένα από τα προϊόντα μας, η Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας (π.ο.π.) να διακριθεί με το χρυσό βραβείο γεύσης.

Στη συνέχεια το 2009, στον  αντίστοιχο διαγωνισμό, τα προϊόντα μας βραβεύτηκαν με το αργυρό και το χρυσό βραβείο γεύσης!  Συγκεκριμένα η γραβιέρα μας κέρδισε το Αργυρό βραβείο γεύσης και η  κεφαλογραβιέρα μας κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Χρυσό βραβείο γεύσης!

 

The cheese production by KAROUSOS family ( they are from Kefalonia island), starts from the very old years. After three generations of cheese made tradition, Stavros Karousos takes the presidensy of the company and willingly modernized it in 2003 and changed the traditional cheese dairy in a vertically organized unit of cheese made products.

The company  is located near the city of Amfilochia Etoloakarnanias in Greece ( 5th klm of the National Road between Amfilochia and Agrinio.

In this pioneer cheese made unit, Karousos family, having applied their knowledge, their experience and their secrets of the previus generation, combined together modern equipment, managed and made a series of qualitive hard cheese, unique in taste, fairly awarded with the GOLD AWARD OF TASTE.

The company applies certified systems of safe guarding products quality, HACCP, ISO and AGROCERT,so as its products to satisfy the specs according to the Greek Legislature System and all the prerequisites that European Community has established.

The cheese variety, produced by the company by exclusively ovine milk of livestock is: Kefalograviera (P.D.O.) from Amfilochia,, Gruyere from Amfilochia, Pekorino type cheese from Amfilochia.

The company in 2009, participated with the Chamber of Etoloakarnania in the international food and beverage exhibition of ANUGA 2009, Cologne, Germany.

In 2018, our products were awarded with two gold medals by the internationally recognized International Taste & Quality Institute (iTQi), fully justifying the excellent quality of our products as well as the effort of all the people who worked with love and care in order to produce these products!

The Superior Taste Award is one of the most important international food and beverage prizes. It is awarded by the world-renowned International Taste & Quality Institute - the leading independent organization of European chefs and tasters, whose main objective is to certify the taste of food and drink products.

In 2016, at the same Greek cheese contest, which was held under  the Festival of Greek Milk and Cheese 2016 hosted by the European Regional Development Network, our products were awarded the Silver and Gold Award flavor! Specifically  Gruyere  and  Kefalograviera  (P.D.O.) won the Gold Award of flavor and for the first time Pekorino won the Silver Award of flavor!

In 2007 at a Greek cheese contest, which was held under the Festival of Greek Milk and Cheese hosted by the European Network of Regional Development, we had the honor one of our products, the Kefalograviera  Amfilochia (PDO), to be distinguished with the Gold Award of flavor.

 

In 2009, at the same Greek cheese contest as in 2007, which was held under  the Festival of Greek Milk and Cheese 2009 hosted by the European Regional Development Network, our products were awarded the Silver and Gold Award flavor! Specifically Gruyere won the Silver Award of flavor and Kefalograviera (P.D.O.)won again the Gold Award of flavor!

 

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!
company map
Στανός Αμφιλοχίας, Αμφιλοχία 305 00, Αιτωλοακαρνανίας

Στοιχεία επικοινωνίας

Κος Μούτσος (+)

Κοινωνικά δίκτυα

Visitor Traffic

2.png5.png4.png3.png2.png1.png
Today119
Yesterday689
This week3669
This month24890
Total254321

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

Publish modules to the "offcanvs" position.