3426
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/216/LOGO-1520537164.jpg

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ - CHANIA COOP Αξιώσεις

Χρυσοπηγή Χανίων, Χανιά 731 00, Νομός Χανίων
2824084830

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

O Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους αγροτικούς συνεταιρισμούς στην Ελλάδα. Οι κύριες δραστηριότητές του είναι η συλλογή, τυποποίηση, εμπορία και προώθηση των εξαιρετικών τοπικά παραγομένων (α) ελαιολάδου, (β) αβοκάντο και (γ) εσπεριδοειδών. Ίσως το πιο γνωστό προϊόν του Συνεταιρισμού είναι το πασίγνωστο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κολυμβαρίου, που καταναλώνεται σε όλη την Ελλάδα και εξάγεται σε όλες τις μεγάλες αγορές παγκοσμίως.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων, ως ένας Συνεταιρισμός που πατάει σε στέρεες βάσεις, ήρθε για να θέσει τη διαρκή αναζήτηση της ποιότητας και την σωστή τυποποίηση και προώθηση των αγροτικών προϊόντων στον πυρήνα της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής.

Ήταν πάνω από 85 χρόνια πριν, το 1930, που ιδρύθηκε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κολυμβαρίου για την αποτελεσματικότερη τυποποίηση και εμπορία του ελαιόλαδου Κολυμβαρίου. Συνενώθηκε το 2003 με τις: ΕΑΣ Χανίων, ΕΑΣ Μάλεμε, ΕΑΣ Καστελίου με την επωνυμία ΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ – ΚΙΣΑΜΟΥ, ενώ το 2014, βάσει του πρόσφατου νόμου περί Συνεταιρισμών, προέκυψε το διάδοχο σχήμα υπό τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χανίων.

Με αποθηκευτική δυνατότητα 7.100 τόνων ελαιόλαδου σε δεξαμενές ανοξείδωτου χάλυβα, και δυνατότητα συσκευασίας 30 τόνων ελαιόλαδου ημερησίως, οι εγκαταστάσεις μας στο Κολυμβάρι είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας. Εφαρμόζοντας στην πράξη τις υψηλότερες προδιαγραφές και χρησιμοποιώντας τον πιο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, παράγουμε το φημισμένο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κολυμβαρίου με οξύτητα μόλις 0–0,8.

Ο ποιοτικός έλεγχος του ελαιόλαδου ακολουθεί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα και αποτελεί ένα από τα μυστικά της υπέροχης γεύσης του. Ο έλεγχος αυτός γίνεται υποδειγματικά από το χημείο μας, ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας.

Η Οργάνωση Παραγωγών (Ο.Π.) του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων αποτελεί μία πρωτοβουλία των ελαιοπαραγωγών του Συνεταιρισμού και λειτουργεί στο πλαίσιο αυτού προκειμένου να επιτύχει:

-       Τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη των ελαιοπαραγωγών μελών της

-       Τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την ελαιοκαλλιέργεια

-       Την αναβάθμιση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιόλαδου και την ασφάλεια του τελικού καταναλωτή μέσω υιοθέτησης σύγχρονων συστημάτων ποιότητας και ιχνηλασιμότητας

Η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται το πρόγραμμα της Οργάνωσης είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί και η εφαρμογή του Συστήματος Ποιότητας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (Σ.Ο.Δ.). Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουν παραγωγοί μέλη της Ο.Π. με συνολικά περίπου 2.000 στρέμματα.

Η ιχνηλασιμότητα είναι απαραίτητη για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και την διασφάλιση του τελικού καταναλωτή. Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2005 με ηλεκτρονική εφαρμογή. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων τηρεί όλες τις σημαντικές πιστοποιήσεις, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημαντικός παράγοντας των ευεργετικών επιδράσεων της παραδοσιακής Κρητικής διατροφής στην υγεία, είναι η κορυφαία ποιότητα των τοπικά παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, τα οποία πολύ συχνά καταναλώνονται ωμά ή σχεδόν ωμά. Έτσι, στο παραδοσιακό Κρητικό διαιτολόγιο έχουν την τιμητική τους τα άγρια χόρτα, όπως το γνωστό σταμναγκάθι, τα λεμόνια, τα πορτοκάλια και οι ξηροί καρποί.

Ζουμερά, αρωματικά και γλυκά τα πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων Κρήτης είναι τα μόνα ΠΟΠ εσπεριδοειδή της Ελλάδας (από το 1996).  Παράγονται στον Νομό Χανίων και είναι της ποικιλίας Washington Navel και των κλώνων της (Μέρλιν, Ναβελίνες New Hall, Lane Late). Διακρίνονται από την μπλε ετικέτα που γράφει με κίτρινα γράμματα MALEME κι από πάνω «protected designation of origin».

Το ιδιαίτερο μικροκλίμα - ατμοσφαιρική υγρασία, μεγάλη ηλιοφάνεια όλο τον χρόνο και άρδευση από τα νερά των Λευκών Ορέων  -  τα κάνει μοναδικά.  Εξάγονται σε χώρες της Ε.Ε. και των Βαλκανίων, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής διατίθεται στην ελληνική αγορά.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 2821061412, 2824084830

 

ΒΙΒ-180418
ΜΟΝΙΜΟ

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!
company map
Χρυσοπηγή Χανίων, Χανιά 731 00, Νομός Χανίων

Στοιχεία επικοινωνίας

ΜΑΝΩΛΙΑΔΑΚΗΣ - ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ (+)

Visitor Traffic

6.png5.png9.png6.png5.png0.png
Today23
Yesterday535
This week2073
This month22348
Total659650

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Publish modules to the "offcanvs" position.