2048
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/160/5-1515693574.jpg

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ - ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΞΙΦΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ Αξιώσεις

Ιχθυόσκαλα Καλύμνου, Κάλυμνος 852 00, Δωδεκάνησα

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

Η Κάλυμνος, το ξακουστό νησί των ψαράδων και των σφουγγαράδων, με τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο της Ελλάδας, έχει περί τα 658 ενεργά σκάφη σήμερα, κατατάσσεται πρώτος αλιευτικός στόλος στην Ν.Α Ευρώπη.

Αυτή η ναυτική παράδοση οδήγησε το 2012 τις γυναίκες και κόρες των ψαράδων της Καλύμνου στην ίδρυσή της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ», προκειμένου να δημιουργήσουν προϊόντα ανώτερης διατροφικής ποιότητας, αλλά και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της αλιείας στο νησί.

Για τον λόγο αυτό προηγήθηκε ειδική εκπαίδευση από καταξιωμένους Ιταλούς, ειδικούς στον χώρο της μεταποίησης και επεξεργασίας αλιευμάτων, ώστε να φτάσει σήμερα η εταιρεία να παράγει έως και 18 διαφορετικά προϊόντα, διατηρώντας πάντα τα ασφαλέστερα πρότυπα παρασκευής, συσκευασίας και αποθήκευσης που απαιτούνται για να φτάνουν στον τελικό καταναλωτή.  Προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, υψηλής ποιοτικής και διατροφικής αξίας τροφίμων, με πρώτη ύλη από αλιεύματα τοπικά των ντόπιων ψαράδων.

Το εργαστήριο τους στην Ιχθυόσκαλα αξιοποιεί την φρέσκια ψαριά που δεν φτάνει ποτέ στην αγορά, συνήθως λόγω πολύ χαμηλών τιμών, δημιουργώντας εκλεκτά προϊόντα μεταποίησης με υψηλή γευστική αξία, συνεισφέροντας έτσι στο εισόδημα των  ψαράδων του νησιού.  

Ο Γιώργος Κατσοτούρχης, πρόεδρος, μας απαριθμεί μερικές από τις εκλεκτές τους γεύσεις.  Ξιφίας, γόπα, παλαμίδα και τόνος, όλα καπνιστά με άρωμα ελληνικής θάλασσας, κλεισμένα σε βαζάκια και ειδικές συσκευασίες.  Ξεχωρίζει το πατέ από μελάνι χταποδιού, μοναδικό στην Ελλάδα.  Έχουν ήδη ξεκινήσει την διακίνηση των προϊόντων τους εντός Ελλάδας, σε νησιά και πόλεις, ενώ σίγουρα ακολουθούν εξαγωγές.  Να σημειώσουμε πως οι τιμές των προϊόντων είναι πολύ προσιτές μιας και δεν υπάρχουν μεσάζοντες.

Μας λένε οι γυναίκες της Επιχείρησης:  “Eμείς δεν είμαστε ούτε εργοστάσιο, ούτε βιομηχανία, είμαστε ένα μικρό παραδοσιακό εργαστήριο που ευελπιστούμε στο μέλλον να γίνουμε μεγάλο.  Το σεμινάριο το παρακολουθήσαμε 25 γυναίκες και κόρες ψαράδων.  Η διάρκεια ήταν πέντε μέρες, από 10-12 ώρες κάθε μέρα.  Στην αρχή δεν ήταν πολύ εύκολα τα πράγματα. Ο χώρος μικρός, ήμασταν 22 γυναίκες που προσπαθούσαμε να δουλέψουμε όλες μαζί.  Γινόταν ένας μικρός χαμός, όμως κάθε αρχή και δύσκολη.  Όταν όμως φτιάξαμε τον πρώτο μας καπνιστό τόνο Αλαλούνγκα (λευκός τόνος), το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό που δεν το πιστεύαμε ούτε εμείς οι ίδιες”.

Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή μέθοδο καπνίσματος με ξύλο οξιάς και σε συνδυασμό με τα μοναδικά αρωματικά βότανα (θυμάρι, θρούμπη, ρίγανη), τα προϊόντα διακρίνονται για τη λεπτή γεύση τους και το πλούσιο άρωμά τους, που ικανοποιεί και τα πιο απαιτητικά γούστα.  Για δε την διαδικασία του παστώματος χρησιμοποιείται μόνο ακατέργαστο φυσικό θαλασσινό αλάτι.

Κλείνοντας μας σημειώνουν: “Στόχος μας να παράγουμε προϊόντα μοναδικά, αναφέρουμε δε χαρακτηριστικά την παγκόσμια πρωτοτυπία μας στην παρασκευή Αυγοτάραχου από πελαγίσιο άγριο Ξιφία.

Όλοι εμείς στην Kalymnos Sea Food, έχοντας αγάπη και σεβασμό σε αυτό που κάνουμε, εγγυούμαστε για τα ανώτερα στάνταρ διασφάλισης και σταθερότητας της απαράμιλλης ποιότητας των προϊόντων μας, ώστε ο καταναλωτής να απολαμβάνει γεύσεις μοναδικές, επιλέγοντας μέσα από την μεγάλη ποικιλία των προϊόντων μας”.

Kalymnos, the famous island of fishermen and sponge divers, with the largest fishing fleet of Greece, has about 658 active vessels currently ranked first fleet in Southeast Europe.

This maritime tradition led in 2012 women and daughters of Kalymnos fishermen in establishing the SOCIAL COOPERATIVE ENTERPRISE OF KALYMNOS «PANAGIA IPAPANDI» in order to create superior nutritional quality products, and thereby assist in further development of fisheries on the island.

For this reason there was special training from renowned Italian experts in the field of fish processing, so that today the company can produce up to 18 different products, while maintaining the safest standards of processing, packaging and storage required so that consumers can enjoy products of high added value, high quality and with nutritional value, with fish caught only from local fishermen thus maintaining the uniqueness of these products.

Their laboratory utilize the fresh catch that never reaches the market, usually because of very low prices, creating fine processing products with high culinary value, thus contributing to the income of the island's fishermen.

George Katsotourchis, president, sets us some of their fine tastes. Swordfish, butt, bonito and tuna, all smoked and sealed in jars and special packaging.  Among them pate ink octopus, unique in Greece.  They have already begun moving their products in Greece, while exports surely follow.  Please note that product prices are very affordable since there are no intermediaries.

The women of the company specify: " We are neither a factory nor industry, we are a small traditional laboratory hoping to become larger in the future . The seminar was attended by 25 women and daughters of the local fishermen.  The duration was of five days, from 10 to 12 hours per day.  We were 22 women in a small space trying to work together. There was a kind of chaos, every beginning is difficult.  But when we made our first Alalounga smoked tuna (white tuna), the result was so good, not even us could not believe it".

Using the traditional smoking method with beech wood in combination with the unique aromatic herbs (thyme, savory, oregano), all these products are distinguished for their delicate flavor and rich aroma, which satisfies even the most demanding tastes. While for the pickling process is used only raw natural sea salt.

 

As a conclusion they say : "We aim to produce unique products, such as our global originality of Seabream roe from wild Swordfish.  All of us in Kalymnos Sea Food,  we guarantee the quality of our products, so that consumers can enjoy unique tastes, choosing from the wide variety of our products".

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ.  2243050560 , 2243050853
ΚΙΝ. 6974736282 , 6936474145
Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΒΙ-ΜΟΝΙΜΟ

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!

Στοιχεία επικοινωνίας

Γιώργος Κατσοτοτούρχης (+)

Κοινωνικά δίκτυα

Visitor Traffic

1.png8.png9.png6.png3.png6.png
Today218
Yesterday666
This week3952
This month17953
Total189636

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Publish modules to the "offcanvs" position.