6506
  • ΟΣΠΡΙΑ
  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΟΥΣΙΑ ΦΕΝΕΟΣ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΣΠΡΙΑ ΦΕΝΕΟΥ - ΜΑΥΡΕΣ ΦΑΚΕΣ ΦΕΝΕΟΣ - ΦΑΣΟΛΙΑ - ΦΑΒΑ
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/153/80-1515416729.jpg

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΟΥΣΙΑ ΦΕΝΕΟΣ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΣΠΡΙΑ ΦΕΝΕΟΥ - ΜΑΥΡΕΣ ΦΑΚΕΣ ΦΕΝΕΟΣ - ΦΑΣΟΛΙΑ - ΦΑΒΑ Αξιώσεις

Φενεός, Κόρινθος 200 14, Πελοπόννησος

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

Ο Φενεός είναι ορεινό χωριό στο νομό Κορινθίας.  Βρίσκεται σε απόσταση 42χλμ. νότια από το Δερβένι, στη βορειοδυτική πλευρά του νομού και στα όρια με τον όμορο νομό Αχαΐας, σε έντονα επικλινές έδαφος (βάση 912μ.,κορυφή 1024μ).

Σε  μια λοιπόν από τις ομορφότερες ορεινές περιοχές της Ελλάδας, στο Αγρόκτημα Κουρούσια Φενεού, καλλιεργούνται όσπρια ακολουθώντας όλους τους κανόνες βιολογικής γεωργίας κάτω από την επίβλεψη της ΔΗΩ, οργανισμό υπεύθυνο για όλες τις βιολογικές-οργανικές πιστοποιήσεις στην χώρα μας.  Το οροπέδιο του Φενεού περιστοιχίζεται από βουνά με πυκνή βλάστηση, ενώ στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Δόξα καθρεφτίζονται οι ψηλές τους βουνοκορφές.  Η παραγωγή είναι μικρή, αλλά προσεκτικά επιλεγμένη, παρέχοντας εξέχουσα γεύση και διατροφική αξία.  Καλλιεργούνται κυρίως τοπικές ποικιλίες οσπρίων με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Τα ελληνικά όσπρια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής Διατροφής.  Έχουν μακρά ιστορία και δεν είναι τυχαίο  ότι κάποτε ονομάζονταν και «κρέας των φτωχών», λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες.  Επίσης, τα όσπρια  περιέχουν φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, κάλιο, φολικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά, ενώ είναι χαμηλά σε  λιπαρά και αλάτι.

Από τις πιο ιδιαίτερες ποικιλίες παραγωγής είναι οι μαύρες φακές, που μπορεί να μην είναι και οι πιο συνηθισμένες, αλλά σίγουρα είναι ιδιαίτερα θρεπτικές.  Μια κούπα μαύρες φακές περιέχει 8mg. σιδήρου.  Οι φακές beluga είναι μικρές, σκληρές, μαύρες φακές και παραμένουν σπυρωτές ακόμη και μετά το βράσιμο. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται κυρίως για σαλάτες.

Ανάμεσα στις ντόπιες παραγωγές ξεχωρίζουμε ακόμα τη Φάβα από Λαθούρι Φενεού, την πράσινη Ροβίτσα, ένα πολύ νόστιμο μικρό πράσινο φασόλι που μοιάζει με μαυρομάτικο και έχει μέγεθος φακής, τις φημισμένες βανίλιες Φενεού, άσπρο μικρό φασόλι ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης).

 

Επίσης στην γκάμα υπάρχουν: ανάμικτα όσπρια, Tricolore mix, Salad mix, Veloute, Φασόλια χάντρες δίχρωμες, Γίγαντες , Άσπρα φασόλια, μαυρομάτικα, ψιλές φακές και άλλα πολλά.

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ.  2747041208
ΚΙΝ.  6944351090

 

ΒΙ-ΜΟΝΙΜΟ

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!
company map
Φενεός, Κόρινθος 200 14, Πελοπόννησος

Στοιχεία επικοινωνίας

Κωνσταντίνος Κουρούσιας (+)

Visitor Traffic

6.png5.png9.png6.png4.png5.png
Today18
Yesterday535
This week2068
This month22343
Total659645

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Publish modules to the "offcanvs" position.