
ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΜΕΝΟΪΚΙΟ- ΓΑΛΑ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΦΡΕΣΚΟ ΒΙΟ
Γκαλερί
Στοιχεία επιχείρησης
ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΜΕΝΟΪΚΙΟ
ΓΑΛΑ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΦΡΕΣΚΟ ΒΙΟ - ΦΕΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ - ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ - ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ & ΠΡΟΒΕΙΟ - ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΣΧΑΡΑΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
Ο Αγροκτηνοτροφικός Βιομηχανικός Συνεταιρισμός Προσοτσάνης “ΜΕΝΟΙΚΙΟ” ιδρύθηκε το 2008 στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας, στην σκιά του Μενοικίου Όρους, εκφράζοντας το κοινό όραμα μιας ομάδας ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής, για την δημιουργία ενός πρότυπου αγροκτήματος, με βασικό στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας τυροκομικών προϊόντων μέσα από καθετοποιημένες διαδικασίες παραγωγής. Ιδρυτές ένα σχήμα αποτελούμενο από 10 κτηνοτρόφους της Δράμας.
Σαν πρώτο βήμα σε αυτή την προσπάθεια επιλέχθηκε η δημιουργία ενός σύγχρονου ποιμνιοστασίου και η αγορά βελτιωμένων προβάτων. Σήμερα φιλοξενείται ένας μεγάλος αριθμός προβάτων σε συνθήκες ημισταυλισμένης κτηνοτροφίας, ενώ έχει πιστοποιηθεί η παραγωγή βιολογικού γάλατος και κρέατος. Να σημειώσουμε πως με το 60% της παραγωγής να είναι βιολογική, τα βιολογικά τους προϊόντα πιστοποιούνται από την BIOHELLAS.
Εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία των μελών στην καλλιέργεια δημητριακών, ήρθε το δεύτερο βήμα με τη δημιουργία γραμμής παραγωγής, αποθήκευσης και συσκευασίας ζωοτροφών. Με αυτές τις δυνατότητες όχι μόνο καλύπτονται οι ανάγκες του Συνεταιρισμού σε ζωοτροφές, αλλά μπορεί και το πλεόνασμα να διατίθεται τυποποιημένο στο εμπόριο.
Το 2012 με την υλοποίηση του τρίτου βήματος, την δημιουργία ενός σύγχρονου τυροκομείου, παράγονται γαλακτοκομικά προϊόντα με διαδικασίες τήρησης όλων των αρχών υγιεινής και ασφάλειας με βάση το πρότυπο ISO 22000, έχοντας ως πρώτη ύλη το γάλα που προέρχεται από το ποιμνιοστάσιο του Συνεταιρισμού, αλλά και από επιλεγμένους παραγωγούς της περιοχής
Σήμερα ο Συνεταιρισμός αριθμεί 30 ενεργά μέλη και αρκετούς συνεργαζόμενους παραγωγούς από τη Δράμα. Η γκάμα των προϊόντων του περιλαμβάνει φέτα, βιολογική φέτα, λευκό τυρί άλμης από αιγοπρόβειο γάλα, κατσικίσιο τυρί, βιολογικό κατσικίσιο τυρί, πρόβειο γιαούρτι, βιολογικό πρόβειο γιαούρτι, κατσικίσιο γιαούρτι, ανθότυρο, μυζήθρα, όπως και βιολογικό ανθότυρο κ βιολογική μυζήθρα, τυρί σχάρας (ημίσκληρο τυρί άλμης με δυόσμο κατάλληλο για ψήσιμο σε σχάρα), αριάνι, κατσικίσιο γάλα, βιολογικό κατσικίσιο γάλα, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και το σοκολατούχο κατσικίσιο γάλα. Σε δοκιμαστικό στάδιο βρίσκονται μία σειρά άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων όπως π.χ. η γραβιέρα και το κεφαλοτύρι, στα οποία έχουν γίνει οι πρώτες δοκιμές με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
Και η καταξίωση δεν αργεί. Συγκεκριμένα, το πρόβειο βιολογικό γιαούρτι του Συνεταιρισμού απέσπασε το πρώτο βραβείο – ως το καλύτερο καινοτόμο προϊόν για το 2016 – στην 25η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας «DETROPBOUTIQUE 2016», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η βράβευση έρχεται σαν αναγνώριση των κόπων και της προσπάθειας, ειδικά την τελευταία τριετία, για την παραγωγή πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων
Επόμενο βήμα είναι το άνοιγμα σε νέες αγορές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο επικεφαλής του Συνεταιρισμού κ. Μενελεκλής υπογραμμίζει: “Έχοντας ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού σε Δράμα, Καβάλα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη, επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας και στη Θράκη, με πρώτο σταθμό την Ξάνθη, ενώ ήδη ο Συνεταιρισμός έχει ανοίξει τα φτερά του σε αγορές του εξωτερικού, καθώς εξάγει μικρές ποσότητες προϊόντων στη Γερμανία, την Πολωνία, την Αγγλία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, με την προσπάθεια εξαγωγών την περίοδο αυτή να επικεντρώνεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα”.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 2522300375
ΦΑΞ 2522300375
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
BI-MONIMO
ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΜΕΝΟΪΚΙΟ- ΓΑΛΑ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΦΡΕΣΚΟ ΒΙΟ