2057
  • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ
  • ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ -ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/141/120-1515299937.jpg

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ -ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Αξιώσεις

Λυκούδι, Ζάκυνθος 291 00, Ιόνια Νησιά
2695022268

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου ιδρύθηκε το 1920. Μέλη της είναι 52 πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί στους οποίους συμμετέχουν 5800 αγρότες. Στην πορεία της δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους τομείς, κυρίως όμως στην εμπορία των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στο νησί.

Σήμερα οι κύριες δραστηριότητες της Ένωσης είναι η συγκέντρωση, τυποποίηση και εμπορία των βασικών αγροτικών προϊόντων της Ζακύνθου, δηλαδή Κορινθιακή σταφίδα, ελαιόλαδο, κρασί, η εμπορία ειδών γεωργικής χρησιμότητας όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φυτοφάρμακα, εργαλεία και η παροχή υπηρεσιών όπως επιδοτήσεις, επιστροφή Φ.Π.Α. κ.λ.π. 

Για το σκοπό αυτό διαθέτει Σταφιδεργοστάσιο με δυνατότητα επεξεργασίας σταφίδας 16250 κιλών ημερησίως, Τυποποιητήριο ελαιολάδου με συνολική χωρητικότητα των δεξαμενών 3410 τόνων και δυνατότητα τυποποίησης 2 τόνων ελαιολάδου την ημέρα, Οινοποιείο με οινοδεξαμενές, χωρητικότητας 20000 εκατόλιτρων και εμφιαλωτήριο δυναμικότητας 1.500 μπουκαλιών ανά ώρα και πρατήριο πώλησης γεωργικών εφοδίων, φυτοφαρμάκων, μηχανημάτων.

Στόχος της Ένωσης είναι η στήριξη των Ζακυνθινών αγροτών και προώθηση των προϊόντων τους, η διατήρηση της παράδοσης, του πολιτισμού και η ανάδειξη του τόπου.

Τρόπους προώθησης των προϊόντων της αναζητεί διαρκώς η ΕΑΣ Ζακύνθου, στα πλαίσια της καινοτομίας που θα αποφέρει κέρδη.  Δείγμα των προσπαθειών αυτών είναι η ζακυνθινή σταφίδα βουτηγμένη σε σοκολάτα υγείας που έκανε το ντεμπούτο της στις αγορές του εξωτερικού και τώρα τη συναντάμε και σε ελληνικά καταστήματα.

Με «όπλο» της αυτό το νέο προϊόν η Ένωση  κερδίζει νέες αγορές. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στην έκθεση Οινόραμα 2014 και οι εντυπώσεις ήταν κάτι παραπάνω από θετικές. «Η σταφίδα είναι πλήρης τροφή, εμείς ανοίξαμε λίγο παραπάνω το προϊόν», τονίζει ο κ. Πέτρος Βισβάρδης, διευθυντής της ΕΑΣ.  «Το προϊόν μπαίνει σε σακουλάκι και κάνει το ντεμπούτο του στις αγορές.  Εκτός από την ελληνική, επόμενο βήμα είναι η συμφωνία για εξαγωγή με δύο ενδιαφερόμενους από τις ΗΠΑ.  Η επαφή έγινε στην έκθεση και μαζί με τη σοκολατένια σταφίδα οι υποψήφιοι συνεργάτες κοιτούν και το λάδι και το κρασί της Ζακύνθου».

«Προσπαθούμε να αναπτύξουμε σχέσεις και με τον τουρισμό», σημειώνει ο κ. Βισβάρδης. «Στο νησί τα καταστήματα αρχίζουν να συνεργάζονται με τα ξενοδοχεία, ενώ πλέον υπάρχει και επισκέψιμο ελαιοτριβείο.  Έχουν καταλάβει οι ξενοδόχοι ότι δεν μπορούν να πουλούν μόνο ήλιο και θάλασσα», προσθέτει ο διευθυντής της ΕΑΣ.

Η Ένωση ασχολείται παραδοσιακά με τη σταφίδα που έχει χαρακτηριστεί ως ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης).  Ο συνολικός αριθμός των μελών της Οργάνωσης Παραγωγών Κορινθιακής Σταφίδας ανέρχεται στους 1174 παραγωγούς, με συνολική καλλιεργήσιμη έκταση 10.180 στρεμμάτων περίπου.

Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα, μικρού ή μεσαίου μεγέθους, καλλιεργείται στην Ζάκυνθο από τον 16ο αιώνα με την μέθοδο της φυσικής αποξήρανσης.  Στο σταφιδεργοστάσιο της Ε.Α.Σ. γίνεται η επεξεργασία και συσκευασία της σταφίδας.  Από τους 2.500 τόνους που παράγονται στο νησί  αντιστοιχούν στην Ένωση οι 1.500. Πρόκειται για δύσκολο προϊόν, από το οποίο δεν δημιουργείται απόθεμα. Το 90% «φεύγει» για τις αγορές της Ολλανδίας και της Αγγλίας.  Ωστόσο, ο Συνεταιρισμός αναζητά δίοδο για τη Ρωσία και την Κίνα.

Στο ελαιόλαδο τα τελευταία 2 με 3 χρόνια γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια προώθησης. Το πρόβλημα όμως με αυτό το προϊόν είναι η χύμα διάθεσή του.  Παλαιότερα από τους 6.000 τόνους παραγωγής, μόλις σε 150 τόνους γινόταν εμφιάλωση. Το υπόλοιπο έφευγε σε βυτίο, κυρίως για την Ιταλία, ακολουθώντας τη … γνωστή πλέον διαδρομή.  Και μάλιστα αυτό παρά το ότι το ζακυνθινό ελαιόλαδο έχει χαρακτηριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) εδώ και πάνω από 15 χρόνια.  Παράγεται από ελαιόδεντρα μεγάλης ηλικίας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.

Η τυποποίηση γίνεται με γραμμή παραγωγής δυναμικότητας 250 φιαλών ανά ώρα. «Προσπαθούμε να εμφιαλώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ελαιόλαδο, το οποίο το προωθούμε μέσω εκθέσεων στο εξωτερικό»,  τονίζει ο κ. Βισβάρδης.  Ήδη μέσα από το πρόγραμμα προώθησής του έγιναν γνωστοί και έκλεισαν μικρές συμφωνίες σε χώρες όπως η Ρωσία και η Γαλλία, ενώ υπάρχουν συζητήσεις και με τη Γερμανία.

Ο αμπελώνας της Ζακύνθου αποτελείται κυρίως από άσπρες ποικιλίες σταφυλιών. Οι ποικιλίες αυτές, σε συνδυασμό με τις μοναδικές εδαφo-κλιματολογικές συνθήκες του νησιού, προσφέρουν τα ονομαστά για την ποιότητά τους σε όλη την Ελλάδα, ζακυνθινά κρασιά. 

Στην κατηγορία του κρασιού φαίνεται πως γίνονται τα μεγαλύτερα άλματα.  Μέχρι πρότινος πουλούσαν περισσότερο χύμα προϊόν, ενώ τα τελευταία 4-5 χρόνια αυτό έχει αλλάξει και, όπως εκτιμά η διοίκηση του Συνεταιρισμού, ανοίγει μια πολύ σοβαρή αγορά στο κρασί.  Με νέα μηχανήματα και συνεχείς προσπάθειες, το 40% του εμφιαλωμένου πλέον κρασιού καταλήγει στην τοπική αγορά, ενώ γίνονται κινήσεις για εξαγωγές.  Ενδεικτικά στην Κίνα υπάρχει παρουσία πλέον των τριών ετών

 

 «Έχουμε μια νέα σειρά ετικετών που προσδιορίζει τη Ζάκυνθο.   Όλες οι ετικέτες φέρουν το ‘‘Ζ’’», σημειώνει ο κ. Βισβάρδης για να προσθέσει: «Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τις πωλήσεις εμφιαλωμένων προϊόντων μας, κυρίως μέσω εκθέσεων στο εξωτερικό».

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ.  2695022005, 2695045313
FAX    2695022268
Email   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

BI-MONIMO

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!

Στοιχεία επικοινωνίας

Visitor Traffic

6.png5.png7.png1.png5.png8.png
Today63
Yesterday439
This week5458
This month19856
Total657158

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Publish modules to the "offcanvs" position.