
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ -ΣΙΤΑΚΑ ΚΑΣΟΥ -ΔΡΥΛΛΑ ΚΑΣΟΥ - ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΣΟΥ -ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΒΟΥΤΥΡΟ Αξιώσεις
Γκαλερί
Στοιχεία επιχείρησης
Έχει περάσει χρόνος από τότε που ο Γιάννης Βοναπάρτης αποφάσισε το 2009 να στήσει το πρώτο σύγχρονο τυροκομείο στην Κάσο. Είχε διδαχθεί από τους γονείς του την τέχνη και μέχρι τότε τυροκομούσε μαζί τους στο Μιτάτο. Το εγχείρημα πέτυχε και σήμερα, μαζί με την σύζυγό του Μαρία και την κόρη τους Ειρήνη - αποφοίτησε πρόσφατα από την τυροκομική σχολή των Ιωαννίνων - συνθέτουν το τρίπτυχο μιάς επιτυχημένης οικογενειακής επιχείρησης, τα προϊόντα της οποίας αρχίζουν να έχουν ζήτηση και στις αγορές εκτός Κάσου. Μιά εξαιρετική αιγοπρόβεια γραβιέρα, η φέτα και η δρύλλα των Βοναπάρτηδων γίνονται πλέον ανάρπαστα τόσο στην γειτονική Κάρπαθο όσο και στις αγορές της Αθήνας και του Πειραιά.
200 με 250 λίτρα γάλα την ημέρα συγκεντρώνονται ώστε να πάρει μπρος η «μηχανή» και να ξεκινήσει η καθημερινή παραγωγή στο σύγχρονο τυροκομείο της Κάσου, που βρίσκεται στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας, βόρεια στο κέντρο του νησιού.
Τα πάντα λειτουργούν σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και τα διεθνή πρότυπα τυποποίησης ISO, ενώ πέρα από τα προιόντα που αναφέραμε πιο πάνω παράγουν σιτάκα, αλμυροτύρι, μυζήθρα, ανθότυρο, βούτυρο και πρόβειο γιαούρτι.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 2245041953
FAX 2245041953
ΚΙΝ. 6974113789
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
BI-221115
221115-221118
ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ -ΣΙΤΑΚΑ ΚΑΣΟΥ -ΔΡΥΛΛΑ ΚΑΣΟΥ - ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΣΟΥ -ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΒΟΥΤΥΡΟ