2625
  • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ
  • ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ -ΕΛΙΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΠΟΠ ΜΑΥΡΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΛΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑ
http://www.elladaparagei.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/112/1-1514810633.jpg

ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ -ΕΛΙΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΠΟΠ ΜΑΥΡΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΛΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑ Αξιώσεις

Λεωφόρος Σαλώνων 30, Άμφισσα 331 00, Στερεά Ελλάδα
2265022497

Γκαλερί

Στοιχεία επιχείρησης

Ο Ελαιουργικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Άμφισσας ιδρύθηκε το 1935 με στόχο το συντονισμό και την ενίσχυση των παραγωγών μελών του, καθώς και την προώθηση και εμπορία των προϊόντων τους. Έκτοτε είναι συνεχής η λειτουργία του στο πλευρό των παραγωγών μελών του.

Κύρια αντικείμενα του Συνεταιρισμού είναι η συγκέντρωση, η μεταποίηση και η εμπορία επιτραπέζιων ελιών. Ο ΕΑΣ Άμφισσας, προκειμένου να υλοποιεί τις δραστηριότητές του προς όφελος των παραγωγών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαθέτει:  εγκαταστάσεις αποθήκευσης, επεξεργασίας και συσκευασίας ελιών, καθώς και έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό που ελέγχει την ελιά στο εργοστάσιο.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις ποιότητας για τα προϊόντα που παράγει, ο ΕΑΣ Άμφισσας προχώρησε στην αγορά οικοπέδου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Άμφισσας και πραγματοποιήθηκε η μετεγκατάσταση της μονάδας σε νέες σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 4.000 τ.μ. και υπογείου 1.000 τ.μ., ώστε να πληρούν τους όρους υγιεινής και τις σύγχρονες απαιτήσεις.  Παράλληλα στοχεύει σταδιακά στον ριζικό εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού επεξεργασίας και συσκευασίας, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των κάδων ζύμωσης και αποθήκευσης.

Οι έμπειροι ελαιοπαραγωγοί του καλλιεργούν με αγάπη και φροντίδα την ελιά και αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό τους καρπούς άριστης ποιότητας της Κονσερβολιάς Αμφίσσης (μαύρη-πράσινη-ζαρωμένη) που αποτελεί μονοκαλλιέργεια στην περιοχή.

Να τονίσουμε πως η περιοχή ταυτίζεται με τον καρπό της ελιάς από τα αρχαία χρόνια, χάρη στη γεωγραφική της θέση και τον περίφημο “Ελαιώνα της Άμφισσας”, ο οποίος προστατεύεται ως μέρος του Δελφικού τοπίου.  Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ενιαίο ελαιώνα της χώρας έκτασης 1.200.000 ελαιόδεντρων (κάποια από τα οποία ξεπερνούν τα πέντε μέτρα σε ύψος) και έναν από τους αρχαιότερους ηλικίας 3.000 ετών, ο οποίος αποτελεί πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το 90% της παραγόμενης ποσότητας του εργοστασίου επεξεργασίας και συσκευασίας αντιπροσωπεύεται από την περίφημη κονσερβολιά Αμφίσσης, η οποία από το 1996 έχει καταχωρηθεί ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.). O ΕΑΣ Άμφισσας αναδεικνύει μία ακόμα σειρά από προϊόντα όπως οι Πράσινες ελιές Χαλκιδικής σε άλμη, Ελιές ζαρωμένες και Ελιές Καλαμών.

Επιπλέον ο ΕΑΣ έχει πιστοποιηθεί για την παραγωγή προϊόντων Π.Ο.Π. από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης ΟΠΕΓΕΠ με την σήμανση AGROCERT, Agro 2.1 & Agro 2.2/3, καθώς και κατά ISO 22000:2005 και ISO 22005:2007.

 

Μεγάλο μέρος της παραγωγής κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ιταλία, τη Σερβία, την Ολλανδία και την Αγγλία, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια διείσδυσης και σε νέες αγορές.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΗΛ.  2265028235
FAX   2265022497
Email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

BI- MONIMO

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

Προφίλ ιδιοκτήτη

EasySocial not installed!!
company map
Λεωφόρος Σαλώνων 30, Άμφισσα 331 00, Στερεά Ελλάδα

Στοιχεία επικοινωνίας

Ηλίας Ξηρός (+)

Visitor Traffic

6.png5.png9.png6.png4.png6.png
Today19
Yesterday535
This week2069
This month22344
Total659646

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Publish modules to the "offcanvs" position.